Dušan Borković pobedio na Hungaroringu

Autor:

Sport

07.07.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je treću pobedu ove sezone u TCR Evropa šampionatu.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62, na stazi Hungaroring u Mađarskoj trijumfovao je na sedmoj ovosezonskoj trci i sada je na samo jedan bod od povratka na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Posle impresivnog nastupa na treninzima, Borković je u kišnim i haotičnim kvalifikacijama zauzeo četvrto mesto i tako na svoj saldo dodao još dva boda.

Ipak, smanjena snaga motora na 97,5 odsto i viši auto ostavili su traga, pa je vodeći u generalnom plasmanu, Španac Mikel Askona zauzeo prvo mesto i osvojio još pet bodova.

- Bilo je teško voziti po ovakvom promenljivon vremenu u Mađarskoj. Imali smo poprilično loše kvalifikacije, ali sam uspeo da izvučem dobru četvrtu poziciju. Kada sam video da se za trku staza suši bio sam uveren da mogu da se probijam polako. Presrećan sam, automobil je bio savršen i hvala mom timu na tome. Očekivanja za drugu trku su velika, tim pre što startujem ispred Askone. Presrećan sam što sam Srbiji doneo treći trijumf ove sezone, i što se orilo Bože pravde i ovde u Mađarskoj gde sam imao mnogo srpskih navijača. Hvala timu, sponzorima, navijačima i posebno hvala mom Pančevu - izjavio je Borković posle pobede na subotnjoj trci.

Borković je sa 111 bodova drugi u šampionatu, s bodom manje od Askone. Sledeća, osma trka šampionata TCR Evropa biće vožena u nedelju od 11.50.

Borković će zbog inverzivnog starta prve desetorice startovati sa sedme pozicije, a njegov glavni konkurent sa desete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading