Prekinut san: Posle Brazila i Francuzi bolji od Srbije

Autor: Republika

Sport

06.07.2018

22:22

Najbolji srpski odbojkaši završili su nastup na F6 Lige nacija bez pobede i bez osvojenog seta.

ossrb.org
Odbojkaši Srbije

Znajući da su "orlovi" dva od četiri poraza u osnovnom delu takmičenja doživeli upravo od Brazila i Francuske, sa po 0:3, trebalo je da naprave podvig, pa da ostvare bar jednu pobedu i plasiraju se u polufinale.


Ispostavilo se da su bili konkurentni samo u jednom od šest odigranih setova, i to u drugom protiv Brazila, koji su izgubili 26:28.

U petak uveče, protiv odmornih i raspoloženih "trikolora", izabranici Nikole Grbića nisu imali nikakvih šansi na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu - 0:3, po setovima 19:25, 18:25, 17:25.


Za utehu ostaje podatak da smo uz Brazil i SAD jedina zemlja koja je učestvovala na Fajnal siksu Lige nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ako nismo dovoljno kvalitetni za pobedničko postolje, makar smo pri vrhu i mogli smo da vidimo šta nam nedostaje da bi napravili korak dalje.

O pobedniku prvog ciklusa ovog takmičenja, uvedenom umesto Svetske lige, za vikend će odlučivati Francuska - SAD i Rusija - Brazil, počev od polufinalnih mečeva zakazanih za subotu od 14.00, odnosno 16.30.

Komentari (0)

Loading