Fetel najbrži na drugom treningu dana

Autor:

Sport

06.07.2018

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je najbrži na drugom treningu pred Veliku nagradu Britanije, desetu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Fetel

Četvorostruki svetski šampion je najbolji krug na stazi "Silverston" ostvario u vremenu od 1:27.552 minuta, ali mu to nije bilo dovoljno da pomeri Luisa Hamiltona u Mercedesu sa čela, što se tiče prvog dana akcije.

Hamilton je na prvom treningu bio za 65 hiljaditinki brži na prepodnevnom treningu, a drugi je završio na drugom mestu, 187 hiljaditih delova sekunde iza Nemca. Njih dvojicu sledio je drugi vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je trening završio tri i po desetinke iza Fetela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Fetel

Drugi trening na "Silverstonu" protekao je u znaku Fetela, ali i novih problema vozača Red Bula Maksa Ferstapena. Mladi Holanđanin je imao problem sa menjačem tokom popodneva, a nekoliko sati kasnije je izleteo sa staze u svom brzom krugu. Ferstapen jedini uz vozača Hasa Romana Grožana, koji je doživeo udes tokom prvog treninga, nije uspeo da kompletira nijedan krug.

Do trenutka kada je Ferstapen izleteo sa staze Kimi Raikonen je u Ferariju stajao na čelu, a do kraja treninga je pomeren na četvrtu poziciju, ispred vozača Red Bula Danijela Rikarda. Najbolji među ostalima bio je Fernando Alonso u Meklarenu, ispred vozača Renoa Nika Hilkenberga i dvojca Fors Indije Estebana Okona i Serhija Peresa, a deseto vreme imao je Šarl Lekler u bolidu Zaubera.

Akcija na "Silverstonu" se nastavlja u subotu u podne trećim treningom, a kvalifikacije se voze tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Britanije startuje u nedelju u 15.10, uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading