SAVIĆ: Mediteranske igre provera pred EP

Autor:

Sport

25.06.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da će predstojeće utakmice na Mediteranskim igrama biti provera njegove ekipe pred Evropsko prvenstvo u Barseloni.

RepublikaFoto: YouTube printscreen
Dejan Savić

- Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu, tako da problema nema - rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije večeras putuje u Taragonu na Mediteranske igre.

Srbija je u grupi s Portugalom, Francuskom i Crnom Gorom, s kojima igra redom od 27. do 29. juna. Nakon toga sledi dan odmora i 1. jula borba za medalju.

U drugoj grupi su Španija, Grčka, Italija i Turska.

Srbija je 2009. godine osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Peskari, dok je pre pet godina u Mersinu podmlađena selekcija ostala bez odličja.

RepublikaFoto: instagram.com/filip.filipovic10
Filip Filipović

- Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek, ipak, idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog prvenstva. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo - rekao je kapiten Filip Filipović.

Selektor Dejan Savić na Mediteranske igre vodi sastav iz Budimpešte 2017. s promenom koju je uslovila povreda Andrije Prlainovića. Umesto njega, u timu je Strahinja Rašović.

Kako navodi VSS, Prlainovićev oporavak ide po planu, treniraće u Beogradu i po dolasku ekipe priključiće se nastavku rada.

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, a potom će 11. jula otputovati za Španiju na dvodnevne pripreme s domaćinom. Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigraće 16. jula protiv Rumunije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading