Nikola Grbić: Kanađani kao i mi jure F6

Autor: Republika

Sport

21.06.2018

16:38

Seniori Srbije će u petak odigrati prvi meč poslednjeg turnira Lige nacija, a rival će im biti direktni konkurent za plasman na finalni turnir - selekcija Kanade.

volleyball.world
Odbojkaši Srbije

Srpski odbojkaši su u Kinu doputovali iz Čikaga u utorak, posle 30 sati putovanja. Već sutra, od 10 časova, ih očekuje prvi meč poslednjeg turnira, a pobeda nad Kanadom postavlja se kao imperativ u brobi za fajnal-siks.

- Očekuje nas težak vikend. Ne toliko što se jačine protivnika tiče, koliko zbog toga da smo umorni, da je 13 sati razlike u odnosu na Čikago u kome smo proveli prošli vikend. Treba da smognemo snage da budemo u najboljem mogućem izdanju jer Kanađani, kao i mi, jure finalni turnir. Očekuje nas težak meč, koji moramo da dobijemo i da ćemo da prevaziđemo sve i da ćemo da odigramo sa energijom koju smo pokazali protiv Poljaka - kazao je selektor Nikola Grbić.

- Nemamo mnogo iskustva s njima, ali ono što ih je krasilo je sistem bloka i odbrane. To je ekipa koja je pokazala da može da se nosi s najjačim ekipama i mogu da igraju na vrhunskom nivou.

ossrb.org
Odbojkaši Srbije

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Japana u subotu od 10, a u poslednjem, u nedelju, protiv Kine od 13.30 časova.

Amerikancima je potreban samo jedan bod da potvrde plasman na fajnla-siks, dok je Rusima neophodna samo pobeda. Francuzi su kao domaćini već na finalnom turniru.

Brazil, Poljska i Srbija su najbliže putu u Lil, dok teoretske šanse imaju još Italija, Kanada i Japan.

Sve mečeve Lige nacija pratite na Sport Klubu.

Komentari (0)

Loading