BIZARNO: Navijači Valentina Rosija "sahranili" Marka Markesa kraj Muđela

Autor:

Sport

02.06.2018

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači legendarnog italijanskog motocikliste Valentina Rosija napravili su bizaran skandal uoči trke za VN Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rosi je osvojio pol poziciju u Muđelu

Popularni "Doktor" je miljenik Italijana, a rivalstvo između Rosija i Španca Marka Markesa traje godinama u Moto GP šampionatu.

Rosi je izborio pol poziciju uoči nedeljne trke za VN Italije. Rosi je uspeo da izveze najbrži krug u istoriji ove staze (1:46.208). On će startovati ispred vozača Dukatija Horhea Lorenca.

Treći je završio Maverik Vinjales, četvrti je bio Andrea Janone, peti Danilo Petruči, dok je aktuelni šampion Mark Markes završio na tek šestom mestu.

Međutim, pojedini navijači Valentina Rosija su izazvali skandal tako da su blizini staze Muđelo napravili "grob" španskom asu. Na nadgrobnoj ploči, kao datum njegove smrti naveli su 3. jun 2018. godine.

Na zemlju je položena Hondina majica i plastični kostur.

Markes nije komentarisao ovaj bizarni incident.

Rosi može da postane prvi vozač u istoriji koji je osvojio 5.000 poena u Moto GP šampionatu. Trenutno ih ima 4.989. Trka je na programu u nedelju od 14 sati.

Markes vodi u generalnom plasmanu ove sezone sa 95 bodova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading