U Sremskoj Mitrovici otvorene "Sportske igre mladih"

Autor:

Sport

25.05.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanim defileom 6.000 učenika mitrovačkih osnovnih i srednjih škola i susednih opština, na glavnom gradskom Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici otvorene Sportske igre mladih.

RepublikaFoto: Promo foto
Sportske igre mladih

U naredna dva dana učenici će se takmičiti na 14 lokacija u gradu u ukupno osam disciplina.

- Sportske igre mladih najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi, koja se već dve decenije bez prekida održava u Srbiji, Hrvatskoj i BIH, a na kojoj je do sada učestvovalo milion i po dece i mladih. Cilj nam je da okupimo što više dece i prvenstveno njima uputimo poruku da pobedi drugarstvo. Hvala lokalnoj samoupravi Sremske Mitrovice na dobroj organizaciji - rekla je na otvaranju Ivana Jovanović, predsednica SIM za Srbiju.

Ovogodišnje Sportske igre mladih održavaju se pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život".

RepublikaFoto: Promo foto
Otvaranje "Igara"

Nakon svečanog otvaranja na platou ispred Poslovno-sportskog centra ’"Pinki"’ održana su takmičenja između dve vatre učenika od I-IV razreda, potom trke na 60 metara, dok je u foajeu hale održano nadmetanje u stonom tenisu, a na terenima Teniskog kluba "Sirmijum" u velikom tenisu.

Fudbal će se igrati na četiri, a odbojka na dve lokacije u gradu, dok se košarka igra sutra u devet sati na Trgu Ćire Milekića.

Igre će biti nastavljene širom Srbije da bi pobednici iz gradova ostvarili plasman na Državnom finalu, koje će se održati u Beogradu sredinom jula.

Najbolji iz Beograda obezbediće učešće u Splitu na regionalnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading