Oglasio se i Kozarev: Uključivanje Pacolija dokaz zloupotrebe sporta za promociju separatizma

Autor: Tanjug

Sport

09.05.2018

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izjavio je da uključivanje kosovskog ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija u problematiku oko učešća karatista na prvenstvu Evrope u Novom sadu dokazuje želju Prištine da zloupotrebljava sport za promociju separatizma.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Kozarev: Sport bi trebalo da bude u funkciji promocije mira

- Uključivanje ministra spoljnih poslova Privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžeta Pacolija u problematiku učešća karatista sa Kosova i Metohije na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu pokazuje pravo prave intencije Prištine i želju tamošnjih političara da sport zloupotrebljavaju isključivo za promociju separatizma i samoproglašene kosovske tvorevine - rekao je Kozarev Tanjugu.

Kako je naveo, Pacoli je praktično protestujući protiv odluke Srbije da spreči vulgarnu zloupotrebu sporta priznao da su karatisti sa Kosova i Metohije ne sportisti, već ambasadori samoproglašenog Kosova, i da je njihov zadatak bio da se razmeću separatističkim obeležjima usred Novog Sada.

- Dakle, ko ruši sport promocijom lažne države, taj i laže, što se jasno može videti i iz zvanične korespondencije, na osnovu koje je nedvosmisleno jasno da karatisti sa Kosova i Metohije nisu čak ni najavili svoj dolazak u centralnu Srbiju u skladu sa briselskim dogovorima i propisan način - naveo je on.

Kozarev ističe da sport treba da bude u funkciji promocije mira, ali insistiranje Prištine na propagandnoj turneji tamošnjih karatista po Novom Sadu za cilj ima upravo suprotno – produbljivanje nerazumevanja i animoziteta između srpskog i albanskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading