Definitivan rastanak Stankovića sa reprezentacijom

Autor:

Sport

21.04.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stanković posle 13 godina koliko je nosio repezentativni dres definitivno se oprostio od nacionalnog tima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragan Stanković

Stanković je odluku doneo nakon meča za bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, i nije promenio mišljenje.

- Zanimljivo da je i selektor Nikola Grbić verovao da ću promeniti mišljenje, ali sam i njemu rekao da je gotovo. Rekao sam i saigračima pred meč protiv Belgije da moramo da pobedimo i da će to nekome biti prva, a nekome poslednja medalja u nacionalnom timu. Hvala im, ulepšali su mi kraj divnog perioda u životu. Trinaest godina je baš puno, iako mi svi kažu da sam mogao još -  rekao je za "Žurnal" Stanković.
On veruje da Srbija ima tim koji na narednim Olmpijskim igrama u Tokiju može da osvoji olimpijsku medalju.

- Ostavljam jednu sjajnu ekipu, vredne momke, divnu atmosferu. Siguran sam da će uraditi ono što ja nisam uspeo sa njima, da osvoje olimpijsku medalju. Biće teško da se kvalifikuju, što je uvek velika stvar, ali ne sumnjam u njih, jer generacija koja je osvojila sve što se moglo u mlađim selekcijama, sazrela je za najveća dela - poručio je dojučerašnji kapiten "orlova".

Stanković ima 32 godine, za 13 godina u nacionalnom timu osvojio je bronzu na SP 2010, zlato i četiri bronze na EP, kao i zlato, četiri srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading