Održane Prve viteške igre selekcija Srbije i Republike Srpske!

Autor:

Sport

16.06.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vitezovi Srbije i Srpske pokazali su na delu hrabrost, snagu, čojstvo i bratsku ljubav.

Održane Prve viteške igre selekcija Srbije i Republike Srpske!

Foto: SU ''RUDAR – TAG'' Ugljevik (Jovana Zekić)

Prvenstvo Republike Srpske i Srbije u viteškim igrama održano je premijerno u opštini Ugljevik koja je uz sportsko udruženje ''RUDAR – TAG'' bila domaćin ovog sportskog spektakla.

Debitantsko prvenstvo viteških sportova između Srpske i Srbije došlo je nedelju dana nakon Prvog Svesrpskog sabora koji je održan u Beogradu gde smo videli i doživeli demonstraciju prijateljstva, ekonomskog, kulturnog, sportskog povezivanja, značajnog za budućnost svih Srba, ma gde živeli. Istim principima vodile su se i reprezentacije Republike Srpske i Srbije u viteškim igrama koje su pokazale nesporno jedinstvo i rodile novu sjajnu sportsku saradnju.

Kroz jedinstvene sportske discipline u sudaru šest ekipa: SU Svilajnac, SU Koceljeva, SU Beograd, SU Nevesinje, SU Gacko i SU Ugljevik. Do naslova šampiona u nadvlačenju konopca Prvog prvenstva "Viteških igara" (Republika Srpska – Republika Srbija) stigli su momci iz Koceljeva (Srbija) i nagrade od 1500 konvertibilnih maraka koje je najboljima uručio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Foto: SU ''RUDAR – TAG'' Ugljevik (Jovana Zekić)

 

Drugoplasira je bila ekipa domaćina "Rudar Tag" kojoj je uručeno 700 KM dok je treće mesto osvojio tim iz Svilajnca (Srbija) i nagradu od 400 KM.

Nikola Ilić iz Koceljeve bio je najbolji takmičar u obaranju ruke, drugoplasirani je bio takmičar Mladen Živuljević iz Svilajnca, a trćeplasirani u ovoj disciplini bio je Milan Golubović iz domaćeg "Rudara Tag".

- Održali smo Prvenstvo viteških igara u kome snaga, timski rad i zajedništvo pobeđuju i gde su važnosti timskog duha, podrške i strategije na najvišem nivou. Kroz ovu jednostavnu igru učimo lekcije o zajedništvu i snazi i prijateljstvu, fej pleju. To i jeste duh sporta i to treba da nam bude putokaz kroz život dok stvaramo nezaboravne trenutke uz starinsku igru koja nikada ne gubi svoj čar. Ovo takmičenje kod Srba ima dugu tradiciju, a posebno nas raduje učešće najmlađih u samom takmičenju. Na početku smo sjajne sportske priče i saradnje, zahvaljujemo se braći iz Srbije i idemo dalje zajednički u nove pobede - rekao je Milorad Jugović, tehnički rukovodilac sportskog udruženja ''RUDAR – TAG'' Ugljevik.

Foto: SU ''RUDAR – TAG'' Ugljevik (Jovana Zekić)

 

Nakon samog takmičenja održana je skupština članova konopaških klubova iz Republike Srpske na kojoj je za predsednika Konopaškog saveza BiH izabran Velimir Đorđević, kao i članovi Upravnog odbora. Podršku u daljem radu i razvoju ovog saveza kao i od samog početka imaće kao i do sada u "Tug of War" saveza Srbije.

- Ovo su druženja i događaji koji se nikada ne zaboravljaju, koji šire i produbljuju prijateljstvo i naše bratstvo. Viteške igre nas čine jačim, kompaktnijim, otvaraju nove vidike, usmeravaju nas na to da budemo jedinstveni, da gradimo samopoštovanje, samokontrolu, ali i iskrenost prema sebi i drugima. Zahvaljujemo se našim domaćinima, selekciji Republike Srpske, Opštini Ugljevik i sportskom udruženju ''RUDAR – TAG'' na izuzetnom gostoprimstvu, na fer plej takmičenju, na ljubavi, volji, želji i organizaciji ovog prvenstva koje je bilo premijerno i koje je pečat jednog novog zajedničkog delovanja koje je viteško i koje je sjajan primer mladima da se okupljaju, druže, sarađuju i grade dobre zajedničke živote - zaključio je Uroš Radomirović, predstavnik  "Tug of War" saveza Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading