ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA! Ministar Gajić i Davor Štefanek OBRADOVALI decu sa Uba!

Autor:

Sport

14.06.2024

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije pomogao mališanima iz Pambukovice, Banjana i Radljeva.

ODRŽAN MALI SAJAM SPORTA! Ministar Gajić i Davor Štefanek OBRADOVALI decu sa Uba!

Foto: SSS

Peti ovogodišnji Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva sporta, a uz pomoć Sportskog saveza opštine Ub i podršku lokalne samouprave, održan je na terenima Sportsko rekreativnog centra "Školarac".

Mali sajam sporta otpočeo je predavanjem Antidoping agencije Republike Srbije za sportske stručnjake, a zatim su predškolci iz PU "Ub" vežbali uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Pred zvanično otvaranje predsesnik opštine Ub Aleksandar Jovanović Džajić, zamenica Ivana Nikolić i pomoćnica predsednika opštine Nada Đokić ugostili su delegaciju Ministarstva sporta - ministra Zorana Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja, posebnog savetnika Dejana Bojovića i šefa kabinete Jovana Kneževića, kao i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

Republika

Foto: SSS

 

Na sastanku je u fokusu bio napredak sporta u Ubu, a o detaljima su govorili i predsednik Sportskog saveza Ub Nebojša Živanović i potpredsednica SsUb Sonja Puzović Karišik. Zvaničnici su zatim pozdravili okupljene učenike četiri osnovne škole - "Milan Munjas" iz Uba, "Sveti Sava" iz Pambukovice, "Rajko Mihajlović" iz Banjana i "Dušan Danilović" iz Radljeva, sportiste, trenere i roditelje.

Predsednik SSS Davor Štefanek je i ovoga puta darovao lopte predsedniku Sportskog saveza opštine Ub Nebojši Živanoviću namenjene upravo osnovnim školama. Obilaskom 14 klubova predstavnici Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije i na delu su se još jednom uverili koliko se ulaže u sport u Ubu, koliko deca vole sport i imaju gde i da treniraju.

Predsednik SSS Davor Štefanek poručio je deci i mladim sportistima:

Foto: SSS

 

- Zbog vas se neprestano grade novi tereni, igrališta, sportske hale, ulaže se u obrazovanje i stručnost trenera i čini se sve kako bi vaša budućnost bila još lepša i bolja. Kao sportski radnik, bivši osvajač olimpijskog i svetskog zlata i večiti zaljubljenik u sport mogu samo da vam kažem jedno veliko BRAVO što su vaši heroji sportisti, a zdrav način života svakodnevica. Bravo što ste na dobrom put da postanete odgovorni, dobri i pošteni ljudi jer iznad svih medalja, važnije od svakog rekorda je biti ispravan i čestit čovek. Samo hrabro i odlučno idite ka ostvarenju sportskih i svih drugih vaših snova - rekao je Štefanek.

Foto: SSS

 

Ministar sporta Zoran Gajić imao je samo reči hvale:

- Prelepo je videti ovoliko dece i sportista, ali to ne treba da nas čudi, jer je Ub prava sportska opština, jer su upravo iz Uba potekla mnoga velika sportska imena, od Dragana Džajića, Duleta Savića, Nemanje Matića, Radosava Petrovića i mnogi drugi, a sad klubovi kao što su ženski odbojkaški klub Ub i fudbalski klub Jedinstvo ostvaruju zaista sjajne rezultate. Deca imaju na koga da se ugledaju i imaju sigurno motiv da se bave sportom i uopšte da treniraju. Nadam se da će svako od vas krenuti u sa nekim vidom treninga jer je to baza svega i cilj Ministarstva sporta i Vlade Republike Srbije - istakao je ministar Gajić.

Prelepom slikom sa Uba odlazimo na kratku pauzu u organizaciji Malog sajmova sporta, pa se ponovo družimo na sportskim terenima širom Srbije od septembra meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading