SRBIJA NA NOGAMA: Angelina kreće u pohod na zlato - evo gde i kada možete pratiti finale skoka uvis!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.06.2024

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova srpska atletska kraljica kreće u pohod na medalju.

SRBIJA NA NOGAMA: Angelina kreće u pohod na zlato - evo gde i kada možete pratiti finale skoka uvis!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Najmlađa članica srpskog tima, Angelina Topić, će se u nedelju 9, juna boriti za medalju u finalu skoka uvis na Evropskom prvenstvu u atletici. Ova mlada atletičarka već ima iskustvo osvajanja bronze sa prethodnog EP u Minhenu, a sada se nada da će ponoviti uspeh ili čak ostvariti još bolji rezultat.

Angelina je uspešno ispunila normu za finale preskočivši visinu od 192 cm iz drugog pokušaja u kvalifikacijama. U finalu će se suočiti sa jakom konkurencijom, među kojom se ističe vodeća Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja važi za prvu favoritkinju za osvajanje zlatne medalje. Ipak, Angelina se nalazi odmah iza nje i spremna je da pruži svoj maksimum kako bi se domogla još jedne medalje na evropskoj atletskoj smotri.

Nakon plasmana u finale ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Rimu, Angelina je izjavila:

- Osećam se i više nego odlično, zaista sam u formi i mislim da sam spremna za mnogo. Danas su kvalifikacije prošle sasvim korektno, odnosno jako mi je drago što smo imali test pred veliko finale gde smo mogli da proverimo stazu i vidimo kakva je ta atmosfera u Rimu.

Foto: Starsport

Zlatna srpska atletičarka - Angelina Topić

 

Istovremeno je mlada atletičarka bila i samokritična i pored sjajnog ostvarenja:

- Nekoliko grešaka sam napravila, više mentalno i jako mi je drago što se to sada desilo i da znam da promenim to u roku od dva dana. Jako sam uzbuđena i srećna i jedva čekam da se vidimo za dva dana.

Svi ljubitelji atletike moći će da prate direktan prenos finala skoka uvis na RTS 2, sa početkom u 20.28 časova. Očekuje se uzbudljiva borba za medalje, a Angelina će imati priliku da pokaže svoje umeće i borbeni duh pred publikom u Rimu i pred gledaocima koji prate TV prenos širom Srbije.

Očekujemo uzbuđenje i neizvesnost na stadionu "Olimpiko" u Rimu dok se mlada srpska atletičarka bori za svoje mesto na pobedničkom postolju. Navijamo za Angelinu i nadamo se novom velikom uspehu srpske atletike na Evropskom prvenstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading