EVROPA KUP: Vaterpolisti Srbije deklasirali Crnogorce

Autor:

Sport

05.04.2018

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije pobedili su ekipu Crne Gore 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1) u meču prvog kola grupe B završnog turnira Evropa kupa u Rijeci.

RepublikaFoto: instagram.com/filip.filipovic10
Filipović je postigao dva gola protiv Crne Gore

Po dva gola za Srbiju postigli su Pijetlović i Filipović, a po jednom u listu strelaca upisali su se Mandić, Drašović, Ćuk, Subotić i Rašović.

Po jedan gol za Crnu Goru dali su Petković, Radović, Drašković, Mišić i Spajić.

Hrvatska je u drugom meču prvog kola grupe B pobedila Francusku 20:5.

Srbija će u petak od 19 sati igrati sa Francuskom, a u subotu u isto vreme sa domaćinom turnira, selekcijom Hrvatske.

Crna Gora je prva stigla do prednosti golom Spaića posle samo dvadesetak sekundi igre, ali je Srbija uspela da preokrene rezultat pogocima Rašovića i Ćuka.

Radović je izjednačio na 2:2, a onda je Filipović doneo prednost Srbiji od 3:2. Srbija je prvo poluvreme rešila u svoju korist 6:3.

Naša selekcija je potom povela sa 7:3, a onda su "delfini" sigurnom igrom stigli do ubedljive pobede.

- Odbrana nam je kao i uvek bila najvažnija. Imali smo kontrolu i od druge četvrtine sve je bilo kako treba. Zadovoljan sam, slede Francuzi pa onda derbi sa Hrvatskom - rekao je posle meča Dušan Mandić.

Nikola Jakšić je bio zadovoljan pobedom.

- Važna je pobeda na startu turnira. Odigrali smo u našem ritmu i očekujem da kako takmičenje bude odmicalo budemo sve bolji - naveo je Jakšić.

Duško Pijetlović je briljirao na ovom meču.

- U početku sno imali malo problema sa njihovim centrima ali isključivo zbog naših grešaka u zatvaranju. Kada smo to u drugoj četvrtini rešii utakmica je postala laka posebno kada je odbrana u pitanju. Napad se malo mučio, ali dugo nismo igrali zajedno i to se osetilo. Zadovoljan sam i što smo izdržali njihov nalet u poslednjoj četvrtini kada su krenuli oštrije - naveo je Pijetlović.

Srbija – Crna Gora 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1)

Bazen "Zdravko Ćiro Kovačić". Gledalaca 200. Sudije: Kolombo (Italija), Ahladitis (Grčka). Igrač više: Srbija 7 (4), Crna Gora 7 (1). 

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Drašović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Lazić, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Subotić 1, S.Rašović 1, B. Mitrović. 

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Banićević, Petković 1, Đ. Radović 1, A. Radović, Drašković 1, Đurđić, Popadić, Mišić 1, Čučković, Spajić 1, Šćepanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading