HRVATSKI BOKSER NAPADNUT U BEOGRADU: Zaskočili ga u parku, jedan od napadača možda imao i nož

Autor:

Sport

23.04.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog napada završio u Hitnoj pomoći, pa u policiji.

HRVATSKI BOKSER NAPADNUT U BEOGRADU: Zaskočili ga u parku, jedan od napadača možda imao i nož

Foto: youtube.com/printscreen

Nikica Radonić

Hrvatski bokser Nikica Radonić, 27-godišnji prvak u kategoriji do 86 kilograma u Hrvatskoj i svetski prvak u punom kontaktu u kikboksingu, napadnut je u Beogradu u ponedeljak uveče. Bar tako tvrde hrvatski mediji. Navodno, Radonić, koji je poreklom iz Banje kod Vrgorca i bori se za Bokserski klub Split, stigao je u srpsku prestonicu kako bi učestvovao na Evropskom bokserkom prvenstvu koje traje od 18. do 28. aprila. Napad huligana, od kojih je jedan navodno bio naoružan nožem, ostavio ga je povređenog i nesposobnog da nastavi takmičenje.

- Izašao sam iz hotela gde smo boravili da trčim i vežbam u parku. U jednom trenutku, jedan momak mi je prišao otpozadi, rekavši "Hajde da vidim kako to radiš" dok su me dvojica njegovih drugova okružila. Nisam bio sto posto siguran ima li jedan od njih nož pa sam se izmaknuo i prošao kraj ovog, dok sam se kretao izvrnuo sam nogu. Nisam pretrpeo ni jedan udarac, ali sam "srušio" nogu i završio na hitnoj pomoći. posle sam proveo dobar deo dana u policiji - rekao je Radonić za hrvatske medije.

Napad je pripisao "verovatno nekim huliganima i narkomanima koji se okupljaju u tom parku, a tako su mu preneli nadležni. Takođe, Bokserski klub Split je odmah izrazio svoje ogorčenje, a Radonićev trener, Zvonimir Giljanović, osudio je napad kao "sramotan". Tražio je brzu akciju od Hrvatskog bokserskog saveza i Ministarstva spoljnih poslova, ističući razliku u reakcijama između dve zemlje da se sličan incident dogodio srpskim sportistima u Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading