MALI SAJAM SPORTA: U Knjaževcu na borilištima čak 1.000 učenika

Autor:

Sport

16.04.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi mi smo ovde zato što sport volimo i poštujemo i što svaki dan živimo sportski život, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

MALI SAJAM SPORTA: U Knjaževcu na borilištima čak 1.000 učenika

Foto: SSS

Tradicija se nastavlja! I u 2024. godini Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, organizovaće deset Malih sajmova sporta. Prvi Mali sajam sporta organizovan je u Knjaževcu uz veliku pomoć Sportskog saveza Knjaževac. Preko 1.000 učenika osnovnih škola Dubarava, Vuk Karadžić, Dimitrije Todorović Kaplar i Mladost posetilo je novi kompleks sportskih terena i gradski stadion gde je svoju prezentaciju imalo 19 lokalnih klubova.

Mali sajam sporta u Knjaževcu otvorili su predsednik opštine mr Milan Đokić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Foto: SSS

Davor Štefanek sa mališanima

 

- Više nego ikada poslednjih godina se ulaže u sport, u Knjaževcu imamo priliku da vidimo obnovljene terene, mnoštvo klubova i dece koji su u sistemu sporta. Raduje me što su teritorijalni sportski savezi motivisani i imaju želju i energiju da rade, organizuju mnoštvo sportskih aktivnosti kao Sportski savez Knjaževca koji je izrazio želju da organizuje Mali sajam sporta - rekao je Štefanek i poručio:

- Svi mi smo ovde zato što sport volimo i poštujemo i što svaki dan živimo sportski život, kao sportski radnici, treneri, sportisti ili rekreativci. Bavljenje sportom nas čini i jačim i boljim ljudima, spremnim da odgovorimo na različite izazove savremenog života.

Na samom otvaranju predsednik SSS Štefanek uručio je predsedniku Sportskog saveza Knjaževac dr Mikici Vidojeviću lopte za osnovne škole u Knjaževcu. Štefanek, Đokić i Vidojević uz svoje saradnike generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića, predsednik Skupstine opštine Knjaževac Marka Stojanovića i narodnog poslanika Branisalva Josifovića obišli su klubove i bliže se upoznali sa sportskom ponudom ove opštine. Svoje predstavljanje imali su klubovi: stonog tenisa, gimnastike, rukometa, tekvondoa, fudbala, skijaški i planinarski klub, šah, mma, karate, odbojka, košarka, streličarstvo i tenis.

 

 

Predškolci iz PU Bajka vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje i Ristu sportistu u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Za trenere je organizivan seminar Antidoping agencije Republike Srbije "Osnove borbe protiv dopinga u sportu", a predavač je bio Ognjen Đurđević.

Sledeći Mali sajam sporta biće održan u Valjevu 25.aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading