DALAJ LAMA ANGAŽUJE NOLETA: Tibetu potreban ambasador mira!

Autor:

Sport

01.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako ekskluzivno saznaju Srpski telegraf i portal Republika.rs, vrhovni poglavar tibetanskih budista, Dalaj Lama, sastao se s najboljim srpskim teniserom svih vremena, Novakom Đokovićem, u nastojanju da ga privoli da pomogne smirivanju višedecenijskih tenzija između Tibeta i Kine!

Foto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Na putu sreće i prosperiteta: Dalaj Lama i Novak Đoković

Prema navodima izvora iz međunarodne zajednice, koji su o razgovoru Dalaj Lame i Noleta neformalno obavestili naše Ministarstvo spoljnih poslova (MSP), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine je impresioniran Đokovićevom transformacijom od kada sarađuje sa guruom Pepeom Imazom i veruje da bi upravo takav, širom planete popularni sportista, koji sada ima miroljubivije poglede i na protivnike i na život, mogao da doprinese rešenju sukoba s Kinom.

RepublikaFoto: youtube.com/Jose Luis Aristizabal
Monasi na Tibetu su podržali ideju Dalaja Lame da kontaktira sa Đokovićem

- Veliku ulogu ovde igraju i činjenice da su odnosi Kine i Srbije na istorijski visokom nivou, kao i to da je Đoković jedan od najpopularnijih sportista u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Dalaj Lama je, prema priči naših prijatelja iz međunarodne zajednice, dobro razmislio i shvatio da se sve poklopilo i da Novak može mnogo da pomogne da se krene putem sreće i prosperiteta - rekao nam je sagovornik iz MSP, koji je insistirao da ostane anoniman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Guru Pepe Imaz

Pri pomenu imena Pepea Imaza sportski nastrojenim Srbima se uglavnom diže kosa na glavi od očaja - mi cenimo da nam je on "ukrao" najboljeg tenisera današnjice, igrača zbog kojeg su nam srca bila puna nacionalnog ponosa...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Možda je to tako, ali pretpostavljam da svi shvataju da Dalaj Lama ima daleko više ciljeve od sportskih. Ljubav među ljudima i prema ljudima, ljubav prema cveću, drveću, suncu, životinjama... Pa ima li šta važnije od toga? Naše kolege iz Ujedinjenih nacija tvrde da je upravo druženje Đokovića sa Imazom opredelilo Dalaj Lamu da se sastane sa srpskim teniserom. Lično verujem da je širenje sreće zagrljajima uspešnije od širenja sreće udaranjem teniske loptice... Dobro, možda Novak neće moći da zagrli svih milijardu i 200, 300 miliona Kineza u nastojanju da ih izmiri sa Tibetancima, ali je na dobrom putu - ushićeno je zaključio naš sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: pixabay.com
Palata Potala u Lasi, prestonici Tibeta

Kako je Nole tu na dobrom putu, nismo sigurni - ali ćemo vam svakako više otkriti u ekskluzivnom intervjuu sa Dalaj Lamom, koji smo zakazali za 1. apri-li-li-li :) Srećan vam Međunarodni dan šale!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading