Slovaci: Razumemo Srbe, EHF nije dao da mi organizujemo turnir

Autor: Tanjug

Sport

27.03.2018

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rukometnog saveza Slovačke (SZH) Jaroslav Holeša izjavio je da njegova zemlja razume Srbiju i specifičnost situacije oko igranja protiv tzv. Kosova, da je zato ponuđeno da oni organizuju kvalifikacioni turnir juniorki za SP, ali da od Evropske federacije (EHF) nije stigao odgovor.

RepublikaFoto: twitter

- Mi smo poslednjih meseci bili u stalnoj komunikaciji sa EHF-om, svakodnevnoj. Prvi problem je nastao kada su nam rekli da će se igrati bez državnih obeležja, čemu smo se snažno protivili. Predstavljamo Slovačku i imamo pravo da igramo pod našom zastavom, uz našu himnu, a pritom je ta odluka i protivna pravilima samog EHF-a. Naravno, imali smo potpuno razumevanje za srpsku situaciju i zato smo i predložili da se turnir premesti kod nas, u Slovačku - izjavio je Holeša za sajt Saveza.

Kako je naveo, svesni su da je Kosovo primljeno kao punopravni član EHF-a i IHF-a, ali da su i svesni odnosa sa Srbijom, pa je bilo logično razmišljati da se te dve selekcije razdvoje prilikom žreba, poput prethodnih slučajeva sa Grcima i Makedoncima.

- Ali, taj voz je prošao. U svakom slučaju, mi smo ponudili da se turnir igra kod nas, obezbedili smo hotel za sva četiri tima, obezbedili dvoranu, sve u skladu sa propisima EHF-a. U januaru smo poslali taj predlog EHF-u i nikada nismo dobili odgovor - rekao je Holeša.


Kvalifikacioni turnir juniorki trebalo je da se odigra u Kragujevcu, potom je "premešten" u Kovilovu, ali je odlukom Vlade Srbije na dan početka zabranjen, nije odigrana nijedna utakmica, a EHF je diskvalifikovao srpsku ekipu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading