SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: Amateri će igrati osminu finala Lige šampiona

Autor:

Sport

20.03.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici nemačkog Rajn Nekar Lovena odlučili su da amateri ovog kluba odigraju prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv poljskog Kijelcea.

RepublikaFoto: twitter.com/RNLoewen
Rukometaši Rajn Nekar Levena

O čemu se zapravo radi?

Čelnici Levena su tražili od EHF-a da termin prvog meča sa Poljacima pomeri sa 24. na 25. mart. Nemački klub 23. marta igra veliki derbi Bundeslige protiv Kila.

Međutim, i Kil igra osminu finala Lige šampiona protiv mađarskog Pik Segeda, ali 21. marta.

Čelnici Raj-Nekar Levena odlučili su se na drastične mere - protiv Kila će igrati najjača ekipa, a protiv Kjelca u Ligi šampiona amaterska, koja se takmiči u nemačkoj Trećoj ligi.

- Kada su mi javili vest mislio sam da je šala, nadajući se da će dve federacije pronaći zajednički jezik. Nakon što sam čuo za odluku broj poziva i poruka naglo se povećao i shvatio sam da nije reč o šali -rekao je trener amaterske ekipe Levena, Andrea Bečtold i dodao:

- Mnogi su bili u neverici, kao i mi. Ipak, igrači se raduju ovakvoj prilici. S druge strane, katastrofa je za našu prvu ekipu, koja se mukotrpno borila za priliku da dođe do završnice takmičenja. Srećni smo zbog naših igrača, ali manjak razumevanja klubu je oduzeo priliku za veliki rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading