Oglasio se Rukometni savez Vojvodine: Bez grba i himne je ponižavanje Srbije!

Autor: Tanjug

Sport

19.03.2018

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometni savez Vojvodine (RSV) saopštio je da odluka da juniorke Srbije u Kragujevcu dočekaju kosovsku selekciju bez obeležja i himne nije pobeda kako je predstavila krovna rukometna organizacija u Srbiji, već ponižavajuća i kršenja zakona i predložio da se turnir otkaže ili premesti u drugu zemlju.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Kragujevac će biti domaćin meča između Srbije i tzv. selekcije Kosova

- U brojnim elektronskim medijima i na sajtu RSS mogao se videti naslov, u smislu ''Velika pobeda Srbije'', pa se pitamo na koji način je Srbija pobedila i koga, ako znamo da će na teritoriji Srbije igrati reprezentacija tzv. države Kosova, a da će sve zastave, državni simboli i himne, dakle i zastava i himna Srbije, biti zabranjeni, što nikako ne može biti pobeda, već se objektivno radi o ponižavanju Srbije -  navodi se u saopštenju RSV.

Iz RSV podsećaju da se takvim potezom krši odredba iz člana 165 Zakona o sportu prema kojem postoji obaveza upotrebe grba, zastave i himne Republike Srbije na svim međunarodnim takmičenjima, kao i odredbe članova 29. i 36. Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije.

- U trenutku kada se državni vrh Srbije bori za Kosovo i Metohiju, za očuvanje srpske tradicije i srpske svetinje, rukomet će se igrati u Kragujevcu, gde sigurno ima dosta ljudi koji su upravo sa teritorije Kosova i Metohije proterani i napustili su svoje domove, da bi oni i svi mi doživeli da u Srbiji, u srcu Šumadije, budu zabranjena obeležja Srbije, zastava, grb i himna Bože pravde, a samo da bi se tako udovoljilo tzv. državi Kosovo.

Naglašava se i da nikome u Srbiji nije želja da se na sportskim igralištima dešavaju nemile scene, nasilje i bilo šta drugo što nije u skladu sa sportskim duhom.

- Osećamo da će ovakva odluka izazvati revolt i problem kod srpskog naroda, kojem je tzv. država Kosovo već dovoljno bolna tema. Predlažemo da se promeni odluka ili da se turnir otkaže, ili da se domaćinstvo premesti u neku drugu državu, gde će ovakva odluka biti manje sramna i bolna za naš narod, koji je već dovoljno propatio i ispaštao zbog nepravde učinjene na Kosovu i Metohiji - zaključuju iz RSV.

Utakmica juniorske ženske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Srbije i Kosova igra se u petak od 16 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

19.03.2018 13:10

Rukometni savez Vojvodine je potpuno u pravu, zna se ko se za sve pita i šta će biti krajni ishod