ŠAMPIONSKI POJASEVI OKO STRUKA NINE I MARKA: Spektakularan profesionalni boks u prestonici

Autor:

Sport

09.11.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reviju u hotelu Majdan uveličao košarkaš Boriša Simanić, a pesmu "Govori, Gospode" otpevala Anđela Ignjatović Breskvica.

ŠAMPIONSKI POJASEVI OKO STRUKA NINE I MARKA: Spektakularan profesionalni boks u prestonici

Foto: SPBS

Sve ono najlepše što plemenita veština može da pruži viđeno je pod svodovima kristalne dvorane hotela Majdan u sredu uveče, kad je održan drugi Memorijal prof. dr Miroslav Popović u čast legende domaćeg, ali i svetskog, boksa - velikog Džerija! Kruna večeri bila je borba dve sjajne dame, naše Nine Radovanović i gošće iz Francuske Suad Masmudi. Posle 10 rundi rovovske bitke srpska olimpijka slavila je pobedu jednoglasnom odlukom sudija i oko njenog struka zasijao je pojas WBC Francophone.

- Hvala svima, hvala od srca! Jedan od najvećih uspeha u mojoj karijeri, drago mi je što sam opravdala očekivanja navijača - kratko je posle meča poručila Nina.

Foto: SPBS

Nina Radovanović

Munje su sevale i u meču pre dama. Marko Nikolić i Darko Stevanović u ring su ušli uz pesmu "Govori, Gospode", koju je uživo izvela Anđela Ignjatović Breskvica, i borili se za pojas profesionalnog prvaka Srbije u poluteškoj kategoriji. Viđen je pravi muški boks, bez zadrške i kalkulacija. Oba borca modrih lica završila su megdan, ali prijateljski, sa zagrljajem. Pobedio je Marko Nikolić.

Republika

Foto: SPBS

Marko Nikolić

- Dugo me ovako neko nije udarao jako, kao što je to radio Darko, sjajan je borac. Drago mi je što sam pobedio, za moje sinove i suprugu Anđelu - u dahu je izjavio Nikolić i otkrio:

- Već u petak idem na operaciju uha, desne bubne opne. Hvala prijatelju Jovanu Roganoviću i njegovoj klinici "Profesional Medic" jer su mi za taj zahvat obezbedili jednog od najboljih doktora.

Foto: SPBS

Marko Nikolić

Osim pobednika, veliki ponos zbog sjajnog spektakla u hotelu Majdan osećali su i Lena i Luka, deca legendarnog Džerija i vodeći ljudi Srpske federacije profesionalnog boksa.

- Veče za uživanje i pamćenje! Čestitam šampionima, ali i ostalim učesnicima revije, koji su prikazali sjajan boks. Videli ste da je sala bila krcata, tražilo se mesto više. To je naš otac zaslužio, i više od toga, obećavamo da ćemo dati sve od sebe da treći memorijal bude na još višem nivou - poručili su Lena i Luka.

Foto: SPBS

Anđela Ignjatović Breskvica

Treba istaći da je, pored mnogih bokserskih legendi, reviju iz prvog reda ispratio i Boriša Simanić, srpski košarkaš koji je, boreći se za Srbiju, posle povrede na Svetskom prvenstvu na Filipinima ostao bez bubrega.

REZULTATI 2. MEMORIJALA PROF. DR MIROSLAV POPOVIĆ

Meč za WBC Francophone titulu (polumuva kategorija)

NINA RADOVANOVIĆ (SRBIJA) - Suad Masmudi (Francuska) 3:0

Meč za titulu profi prvaka Srbije (poluteška kategorija)

MARKO NIKOLIĆ (BEOGRAD) - Darko Stevanović (Kladovo) 3:0

Rejting meč (laka kategorija, 8 rundi)

MARKO CVETANOVIĆ (SRBIJA) - Kevin Baldospino (Španija) 3:0

Rejting meč (teška kategorija, 8 rundi)

MILJAN ROVČANIN (SRBIJA) - Petar Mrvalj (BiH/Hrvatska) KO (2. runda)

Rejting meč (velter kategorija, 6 rundi)

TOMISLAV VUKOMANOVIĆ (REPUBLIKA SRPSKA, BIH) - Džordan Espinoza (Francuska) 2:1

Rejting meč (poluvelter kategorija, 4 runde)

BOGDAN DRAŠKOVIĆ (SRBIJA) - Nikola Knežević (Srbija) KO (4. runda)

Rejting meč (laka kategorija, 4 runde)

NATHAN LUNATA (KONGO) - Radomir Jovanović (Srbija) 3:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading