MARIJA NIJE PALA ZBOG SELFIJA: Ovo je uzrok tragedije tekvondistkinje u Novom Sadu

Autor:

Sport

28.10.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno nije bila pri svesti jer bi bar pokušala da postavi ruke, kaže poznanik devojke koja je pala s četiri metra visine na FTN.

MARIJA NIJE PALA ZBOG SELFIJA: Ovo je uzrok tragedije tekvondistkinje u Novom Sadu

Foto: Fejsbuk/printscreen

Marija Puljiz

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu koja je u petak ujutro pala s visine od oko četiri metra između stepeništa, dok je čekala da počnu predavanja, Marija Puljiz uspešna je srpska tekvondistkinja. Ona je zbrinuta u Klinički centar Vojvodine, gde su joj ustanovljene teške telesne povrede, nezvanično fraktura lobanje i prelom kičmenog pršljena, pa je u indukovanoj komi i lekari se još ne usuđuju da daju prognoze.

Kako su za Republiku rekli Marijini prijatelji iz Tekvondo kluba Olimp iz Novog Sada, u kojem je od šeste godine, njeni roditelji su zamolili da se ne spekuliše o stepenu povrede i ne daju proizvoljne prognoze. Oni su i dalje u šoku, pa ne žele da slušaju nekakve teorije o njenom padu koji ne odgovaraju istini.

- Marija je kod nas došla kao devojčica, dokazala je da je jako talentovana. Niko ne može da veruje da se ovako nešto desilo. Svašta se piše, između ostalog, da je pala dok je pravila selfi. To nije tačno, a laži mnogo pogađaju njene roditelje, od kojih je otac srčani bolesnik. Pritom ih svi zovu, a šta da im kažu kad su prognoze neizvesne. Istina je da je Mariji pozlilo i da je verovatno pala u nesvest i zato se preturila u provaliju. Ona je dan ranije slavila rođendan, ustala je rano da ide na predavanja i izgledno nije doručkovala, pa joj se možda zbog toga slošilo. Da verovatno nije bila pri svesti kad je pala, dokazuje i to što nije postavila ruke, a, kao tekvondistkinja, sigurno bi bar to pokušala - rekao je za naš portal dobro obavešteni izvor iz TK Olimp, ali je zamolio da se ne predstavlja.


Kako je dodao, za Mariju svi u klubu imaju samo reči hvale.

- Naša Marija nikada nije imala zdravstvene probleme, devojka je na mestu i uzorna u svakom pogledu. Uvek je bila uzoran đak, sportista i student. Voleo bih da moja ćerka bude takva jednog dana. Daće bog da Marija bude dobro. Jadno naše dete, strašno šta joj se desilo - dodao je poznanik.
Republika

Foto: Fejsbuk/printscreen

Marija je uspešan tekvondo sudja

Prema njegovim rečima, u TK Olimp niko trenutno ne razmišlja o tekvondu.

- Mi smo odložili sva takmičenja. Pa kako da se borimo dok se Marija bori za život. Ona nije bila aktivna takmičarka jer je pre nekoliko godina rešila da se okrene suđenju i postane međunarodni sudija. Na dobrom je putu da to i postane, samo da nam ozdravi - zaključio je naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading