ODBOJKAŠKI KLUB AS U EKSPANZIJI! Afirmacija dece u prvom planu!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

23.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Batajnički kolektiv dao je veliki broj reprezentativki u prethodnom periodu.

ODBOJKAŠKI KLUB AS U EKSPANZIJI! Afirmacija dece u prvom planu!

Foto: Privatna arhiva

Odbojkaški klub ''As-Batajnica'' je osnovan 2004. godine i prevashodno orijentisan na rad sa ženskom decom.

U prvih 13 godina postojanja, akcenat je apsolutno bio na mlađim kategorijama kluba, pa su devojčice s velikim uspehom učestvovale na šampionatima Beograda, državnim finalnim prvenstvima kao i na turnirima u zemlji i inostranstvu.

Foto: Privatna arhiva

 

- S ponosom možemo da izdvojimo generacije devojčica 1999. godište koje su prve napravile veliki uspeh i u pionirskom uzrastu se okitile vicešampionskom titulom u konkurenciji kadetkinja, što su posle njih ponovile i generacije rođene 2001, kao i 2003 godine. Naravno, iz ovakvih rezultata se i ''rodilo'' nekoliko reprezentativki naše zemlje, kao što su Četnik Ana, Lazar Dunja, Pustahija Sara, Zubić Anja... Svi ovi rezultati kao i odličan sistem postavljen u klubu od predsednika kluba tako i svih trenera, podstakao nas je da sa našom decom probamo nešto da uradimo i u seniorskom takmičenju - rekao je Aleksandar Đogatović, uz pomoćnika kadetske reprezentacije Srbije Zorana Kalanja, jedan od trenera u OK "As Batajnica".

Foto: Privatna arhiva

 

Počev od 2017. godine i učešćem u Drugoj ligi Centar (četvrti rang) započinje neverovatna serija rezultata i pisanje "zlatne stranice".

- Mi smo prvi klub u istoriji srpskih liga koji je za četiri godine prošao četiri ranga takmičenja. Posle osvojene Druge lige, naredne godine osvajamo i Prvu B ligu sa 17 od 18 devojaka u timu iz našeg pogona, čime smo najponosniji. Godinu posle toga, kao debitanti u Prvoj A ligi Srbije osvajamo treće mesto koje nas kvalifikuje za najviši rang i borbe sa odbojkaškim gigantima - napominje Đogatović.

Foto: Privatna arhiva

 

Usledilo je takmičenje u Superligi Srbije, nažalost, samo jedno leto:

- U sezoni 2022/2023 sa više od 50 odsto devojaka iz spostvenog pogona, smo dostojno predstavljali kako sebe tako i Batajnicu, kao i opštinu Zemun, ali za plej-of i ostanak u ligi je neophodna finansijska konstrukcija koja bi sadržala i salu, u kojoj bismo mogli još većim radom da se približimo najboljima.

As od početka nove sezone broji više od 250 devojčica.

- Još uvek smo jedan od klubova sa najnižim članarinama, u takmičarskom pogonu su nam sve mlađe kategorije, dok u konkurenciji seniorki igramo Prvu ligu Srbije, gde smo startovali pobedom u prvom kolu nad Panonijom iz Bačke Palanke (3:2) - istakao je Aleksandar Đogatović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading