BLISTAVI REZULTATI KARATE KLUBA UNSU! Postanite šampioni u ovoj disciplini

Autor: Slobodan Stošić

Sport

24.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduvek je Karate klub UNSU iz Batajnice bio rasadnik talenata.

BLISTAVI REZULTATI KARATE KLUBA UNSU! Postanite šampioni u ovoj disciplini

Foto: Privatna arhiva

Karate je sport koji jača telo, ali i duh. Deca koja se bave ovim sportom imaju predispozicije da budu uspešniji u svim disciplinama. Nedavno smo imali i Olimpijskog šampiona u karateu, kada se na tron popela Jovana Preković. 

Ukoliko želite da i vaša deca krenu putem šampiona možete obići neke od karate klubova u Beogradu, ali i šire. Jedan od klubova koji godinama unazad stvara šampione je klub UNSU

- Radimo u tri sale, u Batajnici, Banovcima i OŠ "Svetozar Miletić". Imamo 83 registrovana takmičara, odnos je 50:50, u borbama preovlađuju muškarci. U katama dominiraju brojčano devojčice, dok je u najmlađima podjednako - rekao je Dragan Vesković, presednik Batajničana.

UNSU važi za jedan od uspešnijih karate klubova u državi.

Foto: Privatna arhiva

 

- Tamara Grčić u nedelju kreće s reprezentacijom Srbije na Svetsko prvenstvo, koje se održava u Mađarskoj. Zahvaljujemo se selektoru Predragu Stojadinovu, što je u njoj prepoznao potencijal i ukazao joj šansu da se nađe na takmičenju. Bronzanu medalju je osvojila prošle godine na Evropskom šampionatu u Pragu u kategoriji do 50kg za mlađe seniorke. Bila je sedma na EP za seniore u Gvadalahari. Od 24. do 29. oktobra očekuje je Svetsko za seniore u Budimpešti.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Grčićeva je trenutno 6. na svetskoj rang listi za seniore u svojoj konkurenciji i važi za ozbiljan potencijal.

- Nedavno je osvojila prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Pored Tamare Grčić, naše najuspešnije seniorke su Tamara Mijailović, Jana Barać I Bojana Smiljanić. Trener ove zlatne četvorke je iskusna Marija Đurić koja već godinama pravi izuzetne trenerske rezultate u borbama. Ponosimo se rezultatima, naša ekipa je treća u državi, prvaci smo Beograda - dodaje Vesković, osnivač KK UNSU i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

 

- Bojana Stojaković je trener za kate, sa ženskim seniorskim timom pet puta je osvojila Balkanski šampionat, 5.mesto na Svetskom šampionatu 2018godine. Osim nje, tu je i Katarina Piperin koja joj pomaže u mlađim selekcijama. Od mlađih bismo izvdvojili Mihajla Skadrića 2012. godište, na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori je osvojio treće mesto. U jednoj od najtežih kategorija, pet i po sati su trajali mečevi i zauzeo treću poziciji, o njemu će se tek pričati. Već treću godinu zaredom osvaja odličja.

Ništa ne bi moglo bez pomoći krovnih organizacija...

- Imamo podršku Beogradskog karate saveza, Karate federacije Srbije, predsednika GO Zemun Kovačević Gavrila, kao i nesebičnu podršku roditelja – zaključio je Vesković Dragan.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading