SKANDAL U PARIZU! Finansijska policija UPALA u prostorije Organizacionog odbora OI!

Autor:

Sport

19.10.2023

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje se održava naredne godine u prestonici Francuske.

SKANDAL U PARIZU! Finansijska policija UPALA u prostorije Organizacionog odbora OI!

Foto: pixabay.com

Inspektori francuske financijske policije izvršili su raciju u prostorijama Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu koje će se održati sledećeg leta u "gradu svetlosti", kao i kompanija koje su uključene u pripremu svečanosti otvaranja.

Organizatori su osumnjičeni kako su favorizirali određena poduzeća prilikom potpisivanja ugovora povezanih s najvećim sportskim planetarnim takmičenjem.

- Pariz 2024. potvrđuje kako su predstavnici financijske policije pregledali naše sedište i dobili sve informacije koje su tražili. Pariz 2024. u potpunosti sarađuje s inspektorima - objavili su iz Organizacijskog odbora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, prvi nalaz financijska policija je obavila još u junu, kad se pod lupom našla jedna kompanija, koja je bila glavni sponzor gradnje olimpijskih objekata.

Pretresani su i objekti glavnog izvršnog direktora OI u Parizu 2024 Etjena Toboisa, kao i operativnog izvršnog direktora Edvarda Donelija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading