TEKVONDO ME SPREMIO ZA NOVI ŽIVOT: Milica Mandić otvorila dušu o novoj ulozi

Autor:

Sport

16.10.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam neko ko voli unapred da pripremi sve, to sam radila kao sportista i sada kao mama, kaže zlatna olimpijka.

TEKVONDO ME SPREMIO ZA NOVI ŽIVOT: Milica Mandić otvorila dušu o novoj ulozi

Foto: Promo foto

Milica Mandić

Milica Mandić blista. Ne, nije naša najbolja tekmičarka u tekvondou nije osvojila novo odličje na tatamiju, već ono najveće zlato ostvarivši se kao majka. Sada, pred Evropsko prvenstvo u tekvondou za kadete i pionire koje će biti održano od 19. do 22. oktobra u Hali sportova "Ranko Žeravica" ona je otvorila dušu i otkrila kako se snalazi u novoj ulozi i koliko je u kontaktu sa svojim omiljenim sportom. Inače, pomenuto Evropsko prvenstvo u mlađim kategorijama prvo je veliko takmičenje koje će organizovati naša zemlja. Ulaz za posetioce je besplatan, a učestvovaće više od 750 takmičara iz 39 država.

Kako je iskustvo vrhunskog sporta uticalo na pripremu za majčinstvo?

- Sport te uči brzoj adaptaciji na sve što se dešava. I to mislim da mi je mnogo pomoglo sada. Da mogu da se priviknem na “novi” život, brzo reagujem kada treba. Ja sam neko ko voli unapred da pripremi sve, to sam radila kao sportista i sada kao mama. Da veče pre sve što mogu pripremim za novi dan. Iako je biti mama potpuno drugačije nego sve što sam prethodno radila, čini mi se da mi je podloga iz sporta dosta pomogla - počela je priču osvajačica dva zlata na Olimpijskim igrama u Londonu i u Tokiju 2020.

 

 

* Kako balansirate sportsku karijeru, roditeljstvo i sve druge obaveze kao nova mama?

- Mateja je priortiet i neko "naše vreme” i prema njemu pravim plan i program. A kad imam obaveze,  ili neka gostovanja, pored muža mi pomogne nekad mama ili sestra. Ne bih uspela bez njihove podrške i pomoći da uskladim sve. Treniram uglavnom kad on zaspi uveče pa izađem da istrčim, ili kad se muž vrati sa posla. Jeste ponekad malo zahtevno, ali ja volim trening, rutinu. I to mi je antistres, a i mislim da dosta pomaže to što Mateja lepo spava, pa je i sve to moguće.

* Kako vidite ulogu roditelja u podršci mladim sportistima? Šta je ključno?

- Mislim da prvo treba da postoji poverenje i dobar odnos sa trenerom da bi roditelj bio siguran da se sa njegovim detetom kvalitetno radi. Onda nema potrebe da se mešaš u trenerski posao, daješ taktike, ispravljaš, već samo da budš podrška svom detetu. Da ga ohrabriš i zagrliš kad treba. Veruješ u njega i navijaš.

Foto: Starsport

 

* Vaši uspesi su u mnogome doprineli popularizaciji tekvondoa u Srbiji. Kako ocenjuješte razvoj ovog sporta u Srbiji?

- Popularizacija tekvondoa je bio Galetov i moj glavni cilj posle Londona 2012. Dosta ljudi je u tom momentu prvi put čulo za tekvodno, dopao im se sport i klubovi su se punili širom Srbije. Mislim da smo utabali put mlađim generacijama i svojim primerom pokazali kako je sve moguće. Nadam se da će oni nastaviti u istom ritmu - zaključila je Milica Mandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading