FRANCIS PRED BORBU GODINE SA TAJSONOM OPLEO PO DŽON DŽONSU: Pokušao je da mi stane na put, on je deo sistema kom se suprotstavljam!

Autor:

Sport

28.09.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno mesec dana nas deli od jednog od najiščekivanijih borilačkih okršaja u 2023. godini; onog bokserskog između Tajsona Fjurija i Francisa Naganua.

FRANCIS PRED BORBU GODINE SA TAJSONOM OPLEO PO DŽON DŽONSU: Pokušao je da mi stane na put, on je deo sistema kom se suprotstavljam!

Foto: shutterstock

 Kako se bliži taj 28. oktobar i spektakularni obračun u saudijskom Rijadu, tako su i glavni akteri nadolazećeg događaja sve aktivniji u komunikaciji s javnošću i sve prisutniji u medijima, pa su dodatno intenzivirali svoj rad na promociji meča. Skladno tome, Naganua sve češće možemo čuti i videti u javnosti, a tako je bilo i nakon otvorenog treninga koji je odradio u sredu.

Govorio je "Predator" o samom meču s Fjurijem, i drugim temama i aktuelnostima, a osvrnuo se i na Džona Džonsa i Dejnu Vajta- i to u kontekstu svog boks debija. Poznato je, naime, kako je Francis dugo priželjkivao da uđe u ring s Fjurijem, a pre nego što je njihov meč konačno i službeno ugovoren, u priču je pokušao da uskoči i Džons koji je izrazio interesovanje za suočavanje s Fjurijem. Od tih i takvih pokušaja na koncu nije bilo ništa, uprkos tome što je i sam Dejna dao svojevrsni blagoslov za "crossover" meč između aktuelnog prvaka teške divizije UFC-a i svetskog boks prvaka teške divizije po WBC-u. Na tragu svega navedenog, Naganua su pitali smatra li da je to bio Džonsov pokušaj da mu otme ono na čemu je toliko dugo radio.

Foto: Wikipedia

Francis Naganu

 

"Ne mislim da mi Džons pokušava nešto uzeti", rekao je kamerunski nokauter, pa ipak nastavio u nešto drugačijem i znatno oštrijem tonu: "Smatram da je on deo sistema kom sam se suprotstavio. U jednom trenutku mi je pokušao stati na put".

Jedna od ključnih dimenzija u meču između Naganua i Fjurija je ona finansijska. Britanski Mirror ranije je pisao kako će Francis iz Saudijske Arabije poneti honorar od osam miliona eura, a Fjuri je nakon toga izjavio kako će Kamerunac zaraditi deset miliona. Bilo kako bilo, PFL-ov borac zaradiće pozamašnu svotu, višu nego ikada ranije u MMA karijeri, a pitanje o isplati takođe je bilo neizostavnu u sredu.

Foto: Wikipedia

Francis Naganu

 

"Recimo samo da je ovo pravi početak moje profesionalne karijere", rekao je Naganu uz široki osmeh, pa istakao kako će se za njega stvari u finansijskom smislu drastično promeniti nakon meča s Fjurijem i nastavka MMA karijere pod okriljem PFL-a:

"Shvatio sam da ako saberem celu zaradu u MMA karijeri, to nije ni pola onoga što ću zaraditi u svojoj sledećoj MMA borbi, ne računajući boks. Govorim za sebe, ne znam kako vi gledate na to, ali za mene je to velika razlika"."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading