SKANDAL: Albanci bi da se ku*če u Šumadiji!

Sport

03.03.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatosti nema kraja za takozvanu državu Kosovo!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rukometašice tzv. selekcije Kosova

Njihov Rukometni Savez zvanično je obavestio Evropsku rukometnu federaciju (EHF) da bez nacionalnih obeležja, zastave i himne ženska juniorska selekcija neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, koji će od 23. do 25. marta biti održan u Kragujevcu. Rukometni savez Srbije je znao za jadac, a sada će uz konsultaciju sa državnim vrhom doneti konačnu odluku. Postoji mogućnost da domaćinstvo turnira bude povereno Slovačkoj!

SAVEZ ČEKA

Šta da prokomentarišem? Situacija je takva kakva je. Mi ćemo sada čekati do ponedeljka da vidimo šta će se desiti. Jedno je sigurno, nećemo povlačiti bilo kakve poteze bez odobrenja državnog vrha - rekao je za Srpski telegraf predsednik RSS Božidar Đurković.

RepublikaFoto: Starsport
Božidar Đurković

KOSOVO VEĆ U EHF

Postoji velika verovatnoća da EHF zbog svega preseli turnir u Slovačku, koja je uz Norvešku takođe u istoj grupi. Za ovakve pritiske Kosova predsednik Đurković nema rešenje.

- Oni mogu da zahtevaju i pišu kakva god žele pisma. Punopravni su članovi EHF, kao i u ostalim sportovima. Mi tu nemamo šta da uradimo - dodao je Đurković.

Inače, samo pobednik turnira plasiraće se na šampionat sveta u Mađarskoj. Meč Srbije i Kosova prvi je duel na turniru koji bi trebalo da se odigra 23. marta sa početkom od 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading