OGLASIO SE I MOK: Na ukidanje suspenzije Rusiji neće uticati pevanje himne

Autor:

Sport

26.02.2018

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da na povratak Rusije u međunarodna takmičenja posle suspenzije zbog dopinga neće uticati to što su ruski hokejaši pevali državnu himnu na dodeli zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hokejaši Rusije pevali himnu svoje zemlje

Hokejaši Rusije su u nedelju osvojili zlatnu medalju u Pjongčangu, pošto su posle produžetka u finalu pobedili Nemačku sa 4:3. Olimpijski komitet Rusije suspendovan je krajem prošle godine zbog navodnog sistemskog dopinga njegovih sportista na Igrama u Sočiju 2014. godine.

MOK je, uz posebne kriterijume, dozvolio 168 sportista da učestvuju na takmičenju u Pjongčangu. Oni su se takmičili pod olimpijskom zastavom i pod imenom "olimpijski sportisti iz Rusije", uz olimpijsku himnu.

Prilikom dodele medalja intonirana je olimpijska himna, ali su ruski hokejaši i navijači u isto vreme pevali državnu himnu.

- Shvatamo da su sportisti bili izuzetno uzbuđeni jer su osvojili zlatnu medalju u izuzetnim okolnostima - navodi se u saopštenju MOK.

Ruski olimpijci su pre početka Igara u Pjongčangu morali da potpišu saglasnost da neće isticati državne simbole ili proteste zbog kazne. MOK je u nedelju izglasao da suspenzija Rusiji ostane na snazi, pa su ruski olimpijci i na zatvaranje Igara izašli pod neutralnom zastavom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading