JOVANOVIĆU KARIJERA VEZANA ZA PRESTONICU: BEOGRAD MI JE SVE, TU SAM PROGLEDAO

Sport

24.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nam je sada jedan Nedeljko Jovanović (47), gde bi srpskom rukometu bio kraj.

RepublikaFoto: youtube.com/Grand Magazin Tv Grand
Nedeljko Jovanović je završio karijeru u 39. godini

Pakovanje tri u jedan - razbijač, paker i stub odbrane. Nekad bilo, a potvrdu nedostatka pravog naslednika dobili smo na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

- U rukometu nemamo više prava za bilo kakve kikseve - stavlja do znanja Jovanović na početku razgovora za Srpski telegraf i s tim ujedno završava bilo kakvu dalju priču o trenutnom stanju u srpskom reprezentativnom rukometu.

Mnogo mu je draže bilo kada smo ga vratili na čuveni gol Zvezdi u finalu plej-ofa 1993, kada je igrao za Partizan. To je bio uvod u veliku karijeru, koju je potom izgradio.

- Taj meč je ogroman zbog broja ljudi koji me sreće i priča o njemu. To je filmska priča, avantura, o kojoj sanja svaki navijač, a kamoli igrač. Ja sam davao sve od sebe za Partizan u tom trenutku. Ne razlikujem se mnogo od drugih sportista, to je za mene utakmica kao i svaka druga.

Generalno, pored Partizana, za Beograd ga vežu i mnoge druge lepe uspomene.

- Beograd je za mene sve. Ovde sam progledao, prodisao, progovorio. Volim ljude u srpskoj prestonici, atmosferu i perspektivu glavnog grada. Kada moji prijatelji dođu iz inostranstva, fascinirani su rekama, noćnim životom i hranom.

Kada smo ga pitali koji mu je najlepši trenutak u bogatoj karijeri, a da je u vezi sa igranjem u njegovom Beogradu, kao iz topa je ispalio:

- Titula s Partizanom i svaki nastup za reprezentaciju. Svako okupljanje pred pripreme za bilo koju utakmicu. To je za mene bilo posebno, dolazio sam radostan.

Na kraju razgovora priznao nam je i šta ga muči.

- Žalim što nisam mogao duže da igram. Završio sam karijeru sa 39 godina, a mogao sam još godinu-dve. Reprezentativno mi je karijera ostala nezaokružena, nije bilo neko prvo mesto sa reprezentacijom - zaključuje istaknuti rukometaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading