TREĆI ŠAHOVSKI SRBIJA OPEN U HOTELU METROPOL!

Autor:

Sport

16.07.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd prestonica ove plemenite igra u narednih osam dana.

TREĆI ŠAHOVSKI SRBIJA OPEN U HOTELU METROPOL!

Foto: pixabay.com

Treći Srbija opet turnir u šahu startovao je juče u Beogradu, koji će u narednih osam dana biti evropska prestonica šaha.

U prestonici Srbije na šahovskim tablama u hotelu Metropol snage će odmeriti 520 učesnika iz 44 zemlje sa svih kontinenata, a među njima će se naći i 40 velemajstora. Domaćin turnira je Šahovski savez Srbije, dok je suorganizator šahovski savez Beograda na čijem je čelu Andrija Jorgić.

- Ponosni smo što će Beograd u narednim danima biti prestonica šaha u Evropi jer se kod nas održava jedan od tri najveća turnira na kontinentu. Dolazak više od 500 takmičara sa svih kontinenata govori sam za sebe da smo uspeli u organizaciji. Naši šahisti će imati priliku da se oprobaju protiv najboljih. Ja sam posebno ponosan na dolazak četvoro šahista iz naše južne pokrajine Kosovo i Metohija jer će se u Beogradu takmičiti šahisti iz Štrpca, Goraždevca i dvoje iz Kosovske Mitrovice - rekao je Jorgić za "Srpski telegraf".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading