NADA ZA FAJNAL-EJT ŽIVI: Odbojkaši jači od Kube!

Autor:

Sport

07.07.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plava četa ostvarila trijumf kojim ostaju u konkurenciji za finalni turnir.

NADA ZA FAJNAL-EJT ŽIVI: Odbojkaši jači od Kube!

Foto: OSSRB

Odbojkaši Srbije

Odbojkaši Srbije savladali su Kubu rezultatom 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11 tako da ostaju u borbi za plasman na finalni turnir Lige nacija.

Republika

Foto: Starsport

Igor Kolaković

Selektor "plave čete" Igor Kolaković izneo je svoje viđenje meča: 

- Ovo je velika pobeda. Kuba je nepredvidiv protivnik, koji igra na mahove i mnogo se oslanja na fizički aspekat. Imaju igrače koji jako dobro serviraju i igraju u najboljim ligama sveta. Sigurno da smo imali teškog protivnika. Osim toga, nismo odigrali dobar meč. Imali smo probleme na prijemu u prvom setu, u drugom nismo blistali, a u trećem smo proigrali - istakao je selektor Srbije.

Dodaje da su protivnika u jednom momentu vratili u meč.

- Kuba je pala, a mi kao da smo čekali da se potpuno predaju i tako smo ih vratili u život, umesto da sve završimo u četvrtom setu. Ipak, velika je stvar kada ipak izađemo kao pobednici iz ovakvog meča. Važno je što smo pobedili direktnog konkurenta na svetskoj rang-listi i, naravno, što smo u igri za fajnal ejt - zaključio je Kolaković.

Zadovoljan ali pomalo zabrinut bio je srednji bloker Petar Krsmanović koji je rekao:

- Važna pobeda za nas, siguran sam da je moglo i ubedljivije međutim opet nam se desio pad u četvrtom setu. Moramo da se fokusiramo u takvim momentima i da prevaziđemo to što pre. Nadam se da ćemo u poslednje dve utakmice ući sa još većom energijom i ostvariti dve pobede. Francuska je tu favorit, ali ni mi nećemo biti lak plen u to sam siguran - zaključio je Krsmanović

Meč protiv Francuske, koji je na programu u petak od 22:30 po našem vremenu, verovatno će biti  odlučujući u trci za Gdanjsk i fajnal-ejt Lige nacija. Srbija se trenutno nalazi na devetoj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading