IGRAČI BANČILI DO JUTRA U ZAGREBU Bolelo ih uvo za Srbiju

Sport

21.02.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Cvetković, selektor srpskih rukometaša, podneo je izveštaj RS Srbije posle Evropskog prvenstva održanog u Zagrebu (od 12. do 28. januara), a Srpski telegraf je ekskluzivno imao uvid u taj dokument. "Orlovi" su u Hrvatskoj zauzeli 12. mesto od 16 ekipa, ali su sve vreme delovali kao raspuštena banda, što selektor i potvrđuje u ispovesti nadređenima.

RepublikaFoto: Starsport
Jovica Cvetković

Prstom je uperio u Petra Nenadića, Darka Đukića, Dobrivoja Markovića i Nemanju Zelenovića rekavši da su pred mečeve lumpovali po prestoničkim lokalima u komšiluku, a da su neki od igrača rezervisali avionsku kartu za povratak u Srbiju i pre utakmice sa Islandom. Verovali su da taj meč nećemo pobediti i da ćemo ispasti već u prvom krugu?!

Srpski telegraf vam prenosi najzanimljivije izjave Cvetkovića iz izveštaja upućenom čelnicima RSS.

HTELI KUĆI, A NE U DRUGI KRUG

- Neprijatnim iznenađenjima nije bilo kraja. Pre odlučujuće utakmice sa Islandom Petar Nenadić se izjasnio putem intervjua danskoj televiziji da više neće nastupati za reprezentaciju. Istovremeno sam saznao da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze takmičenja. Pobedili smo Island, plasirali se među 12 najboljih evropskih reprezentacija i napravili najveći uspeh u istoriji Srbije na ovom takmičenju, izuzimajući Evropsko prvenstvo u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Škrbić

ŠKRBIĆ ME PROVOCIRAO

- Zvanično potpredsednik RSS Dragan Škrbić odmah nakon poraza od Hrvatske u sredstvima javnog informisanja uputio je niz neprimerenih kritika na račun igre i igrača reprezentacija Srbije. Smatrajući da sve što ima da se kaže ipak treba reći po završetku EP, pogotovo od jednog od čelnika RSS, poručio sam mu da ipak izbegava susrete sa stručnim štabom i reprezentativcima bar dok ne prođe prva faza takmičenja. Odgovor sam dobio u vidu pokušaja provokacije od Škrbića pred kompletnim stručnim štabom. Sutradan mi je prišao i izvinio se. Prihvatio sam i pozdravio njegov gest.

OBIŠLI SVE NOĆNE KLUBOVE

- Moji igrači su se provodili u Zagrebu do ranih jutarnjih sati umesto da se fokusiraju na mečeve druge faze Evropskog prvenstva. Nezadovoljstvo poremećenim planom odlaska pojedinih igrača kući odmah nakon prve faze reflektovalo se izlascima po noćnim klubovima Zagreba do ranih jutarnjih sati, za koje sam saznao dan pred utakmicu sa Belorusijom. Novinari su uveliko znali za te izlete, a i ja sam dobio potvrdu od hrvatske policije, koja ih je pratila i obezbeđivala njihovu sigurnost po noćnim klubovima. Igrači koji su prednjačili bili su Nenadić, Đukić, Marković i Zelenović. U utorak 23. januara u 23 sata organizovao sam sastanak igrača i predsednika RSS Božidara Đurkovića, na kojem se on uverio u istinitost događaja. Bio sam odlučan da udaljim navedene igrače iz tima pred poslednju utakmicu. Na insistiranje Đurkovića da ne treba u ovom momentu praviti skandal, već ostaviti da unutar rukometne organizacije po povratku rešimo čitavu situaciju - prihvatio sam da utakmicu sa Belorusijom odigramo kompletni.

NA UDARU: Nenadić (levo) i Zelenović (sredina)

OTERATI NEPOSLUŠNE

Jovica Cvetković je pred kraj izveštaja poslao i jasnu poruku čelnicima saveza.

- Pod hitno se zahvaliti igračima koji su svojim odnosom i ponašanjem pokazali da ne zaslužuju status reprezentativca Srbije. Da li posle svega treba da budem zadovoljan? Da, i ponosan. Udahnuo sam život i nadu sportu koji mi je sve dao. Sakrivati pod tepih sve prljavštine koje su nas pratile neću i nemam pravo zbog čestitih ljudi u ovom sportu i istine koja nas jedino može izneti iz gliba na put negdašnjih uspeha.

SAVEZ NEMA 50 EVRA ZA TESTIRANJE IGRAČA

- Moram napomenuti da sam od predsednika Đurkovića zahtevao da mi se omogući testiranje igrača na početku priprema, želeći da imam uvid u stanje igrača nakon završetka polusezone. Nije mi omogućeno, sa obrazloženjem da nema finansijskih sredstava - 50 evra po igraču?! Takođe sam insistirao da u cilju oporavka bude omogućena hiperbarična komora, dobio sam isti odgovor - nema para. Analitičku obradu protivnika na Evropskom prvenstvu takođe nismo imali, rečeno mi je da savez nema 2.000 evra, pa smo na osnovu sirovog materijala pripremali igrače.

NEMAJU NI OPREMU

- Isto kao i mnogo puta do sada, imali smo probleme sa kancelarijom oko snabdevanja igrača opremom i rekvizitima. Na pripremni turnir u Švajcarskoj otišli smo nejednako opremljeni.

Nenadić: Bez komentara!

Jedna od zvezda našeg rukometnog tima Petar Nenadić nije bio raspoložen za razgovor.

- Nemam komentar - bilo je sve što nam je Petar rekao nakon što smo mu pročitali delove Cvetkovićevog izveštaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading