TOTALNA DOMINACIJA: Ferštapen SLAVIO na VN Austrije!

Autor:

Sport

02.07.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedne sekunde se nije dovodilo u pitanje slavlje holandskog vozača.

TOTALNA DOMINACIJA: Ferštapen SLAVIO na VN Austrije!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen, vozač Red Bula, slavio je na Velikoj nagradi Austrije, čime je stigao do sedme pobede, na devet trka, u ovoj sezoni Formule 1.

Holanđanin je slavio na Red Bul ringu ispred Šarla Leklera, vozača Ferarija, dok se na treći stepen pobedničkog postolja popeo Serhio Perez, još jedan vozač Red Bula.

Od prvog trenutka je dvostruki uzastopni šampion Formule 1 vodio, nije dozvolio Monegašaninu da ga obiđe na startu, i trka je praktično te sekunde bila gotova.

Usledila je borba za pobedničko postolje, Perez i Karlos Sajnc su se borili do kraja, a na kraju je Meksikanac stigao do trećeg mesta.

O potpunoj domaciji Red Bula govori i činjenica da je Ferštapen išao na zamenu guma krug pre kraja, dozvolio Lekleru da se približi na svega dve sekunde razlike, a sve u cilju da na novim gumama postavi najbrži krug i tako stigne do dodatnog poena.

Karlos Sajnc je završio četvrti, Lando Noris je peti, a zatim slede Fernando Alonso, Luis Hamilton, Džordž Rasel, Pjer Gasli, odnosno Lens Strol, koji je bio deseti.

U generalnom plasmanu vodi upravo Ferštapen sa 229 bodova, Serhio Perez ima 148, dok je Fernando Alonso treći, sa 129 osvojenih bodova.

Naredna trka je na programu već za sedam dana, kada će se voziti Silverston, Velika nagrada Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading