SRPSKI TRIATLONCI POKORILI SREBRNO JEZERO - Sledi pohod na "Beogradsko more"

Autor:

Sport

29.06.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 200 triatlonaca plivalo 1,5 kilometara, vozilo bicikl 40 kilometara i trčalo 10 kilometara.

SRPSKI TRIATLONCI POKORILI SREBRNO JEZERO - Sledi pohod na "Beogradsko more"

Foto: 11Tri

Tradicionalna trka čeličnih atleta 11Tri Olimpijski triatlon sijala je punim sjajem sa preko 200 učesnika u prelepoj oazi i raju za turiste na Srebrnom jezeru četvrtu godinu za redom. Osvajanje formata od 1,5km plivanja, 40km bicikla i 10km trčanja u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište - Sportski savez Velikog Gradišta proteklo je u znaku srpskih triatlonaca koji su ovo veoma popularno i tradicionalno takmičenje završili na pobedničkom postolju.

Kroz mirnu vodu Srebrnog jezera, vozeći bicikl nasipom po putu ka Zatonju i trčeći na asfaltiranim stazama bez visinskih razlika, asovi ovog spartanskog sporta prikazali su svu njegovu lepotu i žar. Ujedno, to je bila najava centralne triatlon manifestacije godine koja će biti održana u septembru na popularnom "Beogradskom moru", Adi Ciganliji.

Pored olimpijskog, takmičari su se u okviru Kupa Srbije - 11Tri Olimpijskog triatlona na Srebrnom jezeru predstavili i u sprint triatlonu kao i kroz kompanijske štafete čija popularnost širom planete konstantno ide uzlaznom putanjom.

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao srpski triatlonac Vladimir Danko rezultatom 2:07:38 minuta. Ubrzo nakon njega kroz cilj je prošao takođe naš Bojan Đurić ostvarivši rezultat 2:16:15 minuta, dok je bronzana medalja pripala predstavniku Rusije Maksimu Kosjakovu koji jezabeležio rezultat 2:16:37.

U olimpijskom sportu koji je i ovog leta plenio pozitivnom energijom, zdravim, otpornim i motivisanim takmičarima briljirale su i dame. Pobedničko postolje pripalo je Srpkinjama, pa je tako zlato osvojila Natalija Šešlija u vremenu 2:27:59, druga je kroz cilj prošla Miona Bošković (2:30:42), dok je bronza otišla u ruke Aneti Dew Kandiji (2:44:06).

Adrenalinski sport, nešto što na samo njemu svojstven načim pokreće čoveka u celosti, kroz koji ispitujemo svoje limite, pomera granice za koje smo smatrali da su nedokučive. I ove godine imao je sjajne takmičare, sjajnu manifestaciju i trku na Srebrnom jezeru kojom se ponosimo. Čestitamo svim učesnicima i očekujemo ih u Beogradu u septembru - rekao je Darko Savić, predsednik sportskog udruženja 11Tri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading