Sportisti iz Severne Koreje u strahu od vođe: OTIŠLI NA ZOI KOD KOMŠIJA, A VRAĆAJU SE BEZ MEDALJE!

Autor:

Sport

19.02.2018

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Severne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu brojala je ukupno 22 sportista, ali oni nisu uspeli da uzmu niti jedno odličje u Južnoj Koreji, uprkos velikim očekivanjima predsednika Kim Džong Una.

Klizači iz Severne Koreje imali su sjajan nastup, ali nisu uzeli medalju

Zbog ovoga su sportisti ove zemlje u strahu od kazne kada se vrate u zemlju, zbog toga što nisu proneli slavu svoje države na internacionalnom takmičenju, pogotovo što je ono održano u Južnoj Koreji.

Deda Kim Džong Una je, navodno, uhapsio i zatvorio u gulage fudbalsku reprezentaciju koja je nakon drugog kola ispala sa Svetskog prvenstva. Severna Koreja je bila debitant na tom takmičenju, a ostvarila je iznenađujuću pobedu nad Italijom od 1:0. Kasnije su izgubili od Portugalaca sa 5:3 što ih je koštalo plasmana u narednu rundu, a pričalo se da su se tada igrači previše opustili uz žene i alkohol.

Kada su se vratili u Severnu Koreju vlasti su ih pohapsile i odvele u koncentracioni logori na prinudni rad.

Zajednički hokejaški tim Severne i Južne Koreje nastupio je na ovim igrama, ali osim medijskog spektakla zbog spajanja dve selekcije, rezultat je izostao, pa se može reći da je ova selekcija bila topovsko meso i protivnik koga je trebalo što ubedljivije savladati kako bi se popravila gol-razlika.

Godine 2010. pojavila se i vest da su trener i fudbaleri kažnjeni zbog sva tri poraza na SP u Južnoj Africi, kada je tim Severne Koreje doživeo sva tri poraza u grupi sa Brazilom, Portugalijom i Obalom Slonovače.

Oni su bili pod oštrom "ideološkom kritikom" zbog vrlo ubedljivih poraza na planetarnoj smotri fudbala, a selektor je čak osuđen i na težak rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading