POČEO 36. BEOGRADSKI MARATON: Oboren dosadašnji REKORD!

Autor:

Sport

23.04.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21 kilometar, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona dužine 21 kilometar.

POČEO 36. BEOGRADSKI MARATON: Oboren dosadašnji REKORD!

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Tačno u 9 časova počeo je 36. Beogradski maraton. Ove godine učestvuje više od 10.000 trkača, čime je oboren dosadašnji rekord od 8.500 učesnika.

- Zbog masovnosti, ove godine imamo dva starta. Trka na 21 i 42 kilometara i Štafetna trka kreću sa ugla ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske. U 10 sati imamo drugi start, sa raskrsnice između zdanja dve skupštine, a odatle kreće trka na 10 kilometara i Trka zadovoljstva - rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš prošle nedelje predstavljajući detalje ovogodišnjeg maratona.

On je naveo da je prijavljeno oko 2.000 stranih takmičara iz 64 zemlje sveta.

- Jedva čekamo da ih ugostimo, kao i sve naše sugrađane i goste iz svih delova Srbije. Učestvovaće 25 elitnih trkača iz Kenije, Etiopije, Ruande, Maroka, pa se očekuje da bi mogao da bude oboren i rekord staze. Posle 28 godina očekuje se i televizijski prenos Beogradskog maratona, koji će regionalno biti prenošen, državno prvenstvo u maratonu i naši najbolji maratonci će se naći na stazi i mislim da će to i njima biti dodatni motiv da istrče svoje najbolje trke i očekujemo da oborimo rekord - istakao je Habuš.

Prema njegovim rečima, poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21 kilometar, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona dužine 21 kilometar. Ova trka je namenjena svima koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a koji nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu.

Habuš je podsetio da je ruta nepromenjena od 2017. godine, i da se prolaze svi značajni simboli Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

.

Komentari (0)

Loading