PAPRENO SKUPO FINALE NFL LIGE: Leteli milioni na Superboulu

Sport

05.02.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom noći između nedelje i ponedeljka održan je najveći sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama - Superboul!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Superboul zaludeo Ameriikance

U finalu NFL lige sastali su se Nju Ingland Petriotsi i Filadelfija Iglsi, ali sportski segment je samo mali deo cele predstave koja se događa pre, tokom i za vreme finala. Brojka koja svake godine najviše fascinira, i to sa pravom, jer iz sezone u sezonu raste, jeste cena reklamnog termina od 30 sekundi u toku finala. Ove godine rekord je oboren sa 7,7 miliona dolara, dok je prethodne dve godine trebalo izdvojiti "samo" pet! Zanimljivo je da je davne 1967, kada je odigrano prvo NFL finale, reklama koštala svega 42,5 hiljada dolara!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Neverovatne brojke se pominju i kada je broj gledalaca u pitanju, a prošle godine finale NFL pratilo je 172 miliona obožavalaca putem televizijskih ekrana. Ta brojka sama po sebi možda i ne znači mnogo, ali kada se uporedi sa poslednjom utakmicom finala Stenli kupa (9,5 miliona gledalaca) ili sedmom utakmicom NBA finalne serije (31 milion), jasno je koliko je ovaj događaj ispred svih ostalih. Zbog toga je ova utakmica u SAD u rangu sa državnim praznikom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako raste broj gledalaca, cene reklama, pića i ostalog tako se povećava i svota dolara koju zainteresovani moraju da izdvoje da bi uživo prisustvovali spektaklu. Pet dana pre meča ulaznica je koštala 6.922 dolara. Dan pre meča cena najjeftinije karte bila je oko 4.000 dolara!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading