PIROVA POBEDA SRBIJE! Olimpijske igre ostale samo pusti san, "orlovi" bolji od Holandije!

Autor:

Sport

23.01.2023

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Holandije sa 32:30 (15:17, 17:13) u okviru trećeg kola druge faze na šampionatu sveta u Poljskoj.

PIROVA POBEDA SRBIJE! Olimpijske igre ostale samo pusti san, "orlovi" bolji od Holandije!

Foto: Tanjug/AP

Cilj Srbije je da bude među prvih 10 reprezentacija na ovom turniru, što bi garantovalo učešće na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine. 

Srbija je loše ušla u ovaj duel i pored uloge favorita, pa su Holanđani od starta utakmica ušli u otvoren "klinč" sa "orlovima".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rukometna reprezentacija Srbije

Na poluvreme se otišlo sa prednošću Holandije od 17:15, a u sličnom ritmu nastavio se i u drugom poluvremenu.

"Orlovi" su uspeli da pred kraj utakmice konačno slome otpor žilave Holandije i u finiš uđu sa dva gola prednosti - 31:29.

Pre ovog meča Srbija je bila treća na tabeli sa četiri boda i izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale SP. Ali, Orlovi su se nadali čudu i eventualnoj pobedi od 14 golova razlike, ili "kiksu" Hrvatske u meču sa Bahreinom, kako bi ušli među 10 reprezentacija koje idu u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, ništa od toga se nije desilo pa je Srbija na kraju završila na 11. mestu i bez puta u Pariz 2024. godine.

Marko Milosavljević je bio najefikasniji večeras u reprezentaciji Srbije sa devet golova, a Pešmalbek je postigao šest. Kod Holanđana najefikasniji Smits sa šest golova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading