EP - Šterbik spustio "rampu", Španija prvak Evrope!

Autor:

Sport

28.01.2018

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo poluvreme finalne utakmice Evropskog prvenstva u Hrvatskoj dokaz da je Arpad Šterbik i dalje jedan od najboljih rukometnih golmana sveta. Španija na krovu "Starog kontinenta".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arpad Šterbik

Muška rukometna reprezentacija Španije osvojila je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pošto je u finalu savladala selekciju Švedske rezultatom 29:23 (12:14).

Španci su do prvog zlata na Evropskim prvenstvima stigli u svom petom finalu nakon preokreta koji su režirali u "Zagrebačkoj Areni".

Šveđani su bili bolji tim u prvom poluvremenu, uglavnom su imali tri gola prednosti, a na odmor su otišli sa dva gola više u odnosu na rivala.

U nastavku na scenu stupa španska odbrana na čelu sa Arpadom Šterbikom koji se timu priključio pred odlučujuće mečeve na šampionatu Evrope.

Bivši golman reprezentacije Jugoslavije imao je nekoliko izuzetno važnih intervencija u trenucima kada se lomio meč. U prvih trinaest minuta nastavka Španija je napravila seriju 8:1 i stekla pet golova prednosti što je praktično odlučilo dalji tok finala.

Arpad Šterbik je do kraja meča sakupio 8 odbrana (21 šut ka golu), a Španiju su do zlata vodili još Feran Sole i David Balager sa po 5 golova.

Poraz reprezentacije Švedske bio bi još ubedljiviji da na golu nije bio sjajni Mikael Apegren koji je zaustavio 15 od 43 šuta protivničkih igrača.

Španija je trijumfom u finalu Evropskog prvenstva obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj, dok će Šveđani kroz baraž morati da traže plasman na planetarnu smotru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading