BRAVO, MAJSTORI! Majdov i Kukolj bronzani u Abu Dabiju!

Autor:

Sport

23.10.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj još jednom su obradovali srpsku sportsku javnost. Na Gran Slemu u Abu Dabiju trofejni srpski reprezentativci okitili su se bronzanim odličjima u konkurenciji do 90 odnosno do 100 kilograma.

BRAVO, MAJSTORI! Majdov i Kukolj bronzani u Abu Dabiju!

Foto: Promo

Majdov je u prvom kolu sa 10 :0 pobedio Kineza Ki Hana. Nemca Martina Matijasa rešio je u drugom kolu takođe maksimalnim rezultatom kao i Džahangira Madžidova (Taždikistan). U polufinalu Gruzijac Beka Gviniašvili nalazi rešenje za Majdova. To je za srpskog džudisti značilo borbu za bronzanu medalju koju je i osvojio u duelu sa Kazahstancem Didarom Kamzom. 

- Sigurno težak dan ali što kažu kada se na kraju završi kako treba onda sav trud i znoj se isplati. Iskreno želeo sam mnogo ovu medalju - bio je iskren Nemanja Majdov. 

Da je medalja osvojena u Abu Dabiju posebna jer je poklom za najmlađeg člana porodice Majdov. 

- Ove godine sam hvala Bogu dobio sina i želeo sam da mu donesem poklon, evo već dva- tri turnira nešto se nije dalo,  danas sam bio na svom nivou. Pobedio sam teške mečeve. U duelu sa Gruzijcem dobio sam povredu arkade, dva puta su me previjali. Moj trener Ljubiša i ja smo odradili  ovu misiju kako treba. Drago mi je da smo doneli još jednu medalju za Srbiju, za Crvenu zvezdu, za sve Srbe, u celom svetu i u Srbiji i Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj - rekao je Nemanja Majdov koji je istakao da je cilj dobro poznat a to je Pariz 2024. godine. 

Isti san s pravom sanja i odlični Aleksandar Kukolj  koji je na  Gran Slemu u Emiratima još jednom pokazao da je borac vrhunskog ranga. Iz Abu Dabija se vraća sa bronzom osvojenom u težinskoj diviziji do 100 kilograma.  Posle prvog kola u kome je bio slobodan, Kukolje je u drugom sa dva wazarija savladao Hrvata Marka Kumrića, zatim iponom Francuza Alehandra Idira da bi ga u četvrtfinalu savladao odlični Nikolos Šerazadšvili (Španija). U prvom kolu repasaža Kukolj nije dozvolio iznenađenje, Danca Matijasa Madsena kao i Rumuna Ešli Gonzalesa savladao je maksimalnim rezultatom, 10:0 što mi je donelo još jedno važno odličje na međunarodnoj sportskoj sceni. 

- Utisci su dobri, danas sam se dobro borio. Imao sam tri pobede, a jednu borbu nisam imao, uslovno rečeno prošao sam je, jer je protivnik dobio hasuhumake, odnosno diskvalifikovan je -rekao je Aleksandar Kukolj.

Srpski šampipon ističe da iako je meč sa Špancem Šerazadšvilijem izgubio da je zadovoljan načinom na koji se borio. 

-Mislim da sam je prilično dobro odradio. Znao sam protivnika odlično I  odradio sam ono što mi je bilo u planu. Bio sam u dobroj formi, ali i na Svetskom nije prošlo kako sam se nadao. Drago mi je da sam ovde na Gran Slemu dobio potvrdu da sam u dobroj formi što je i nagrađeno medaljom ali i važnim bodovima za normu - istakao je Aleksandar Kukolj. 
Zadovoljstvo postignutim nije krio ni najbolji trener Evrope,Ljubiša Majdov. 

-Osećaj je fantastičan. Bilo je dobro od samog starta. Nemanja se vratio u staru formu, da gazi od starta . Ostaje žal za ovim polufinalnim mečem, zbog povrede, odmora,  pauza i sudijskih odluka. Bio je na nivou, odradio je do trećeg mesta fenomenalno, iskusno, pametno. Mala je razlika između trećeg i prvog mesta. Bitno je da sam ja zadovoljan kako je on odradio, da smo svi videli onog starog Nemanju koji grize, bori se, baca za poen više. Ponos je cele Srbije, Zvezde i Republike Srpske - istakao je Ljubiša Majdov. 

Na Gran Slemu u Abu Dabiju uz Aleksandra Kukolja I Nemanju Majdova, odličjima su se okitili Marica Perišić i Strahinja Bunčić prvog takmiačrskog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading