VATERPOLO LEGENDA JASNA: Stevanović je izabran kao i Udovičić i Savić! Put ka vrhu težak, ne i nemoguć!

Autor: Žarko Sokić

Sport

19.10.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razgovoru za naš portal, čuveni "delfin" dao je svoje viđenje aktuelne situacije.

VATERPOLO LEGENDA JASNA: Stevanović je izabran kao i Udovičić i Savić! Put ka vrhu težak, ne i nemoguć!

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je novog selektora.

Kormilo našeg nacionalnog tima preuzeo je Uroš Stevanović, perspektivni trener koji je na klupi "delfina" zamenio legendarnog Dejana Savića.

Svoje mišljenje o njemu, za naš portal, dao je i legendarni golman naše reprezentacije, Slobodan Soro:

- Ja sam bio deo ekipe Partizana kada je Uroš počinjao sa svojim trenerskim poslom. Tada je bio pomoćnik Igoru Milanoviću, ali je ubrzo preuzeo i lično ekipu. Vrlo ga dobro poznajem kao nekog ko je od starta bio prilično posvećen, precizan i pouzdan u tome što je trebao da radi - rekao je Soro, pa dodao:

- Kasnije, mojim povratkom u srpski vaterpolo i angažovanjem u Novom Beogradu, imao sam prilike da nekih desetak puta budemo sa suprotnih strana, pa sam iz prvih redova video njegov kvalitet i znanje. Spomenuo bih i ovo leto kada je svojim rezultatima sebe istakao u prvi plan kao zamenu za Dejana Savića. Ja mu želim puno uspeha da sa ovom novom generacijom koja je odrastala sa njim i već je u njegovom sistemu, uspe da nastavi sve ono što je do sada rađeno u srpskom vaterpolu poslednjih 20 godina.

Republika

Foto: Starsport

Slobodan Soro na golu reprezentacije

 

Javnost je očekivala nekog iskusnijeg, licitiralo se imenima, ali legendarni golman smatra da je Stevanović došao sistemski:

- Ja bih se vratio malo, prilikom izbora Savića, ali i Udovičića, došli su kao selektori juniorske reprezentacije. To je već neka tradicija, ko je bio selektor juniora, da preuzme mesto selektora A reprezentacije - otkriva Slobodan Soro.

Srpski vaterpolo je u krizi, a Soro smatra da ova generacija posle kompletnog reseta može da ispliva:

- Rezultatski je jedno leto loše prošlo, možemo da izvlačimo zaključke da li je to realna slika ili nije. Oni imaju priliku već na narednom takmičenju da pokažu šta znaju. Biće nam teško, konkurencija je velika, mi nismo na nivou kao ranije, ali imamo mlade igrače koji dolaze i one koji su već duže vreme u reprezentaciji i imaju već dobar staž u nacionalnom timu i pored toga što nisu stari. Tako da imamo spoj iskusnijih i manje iskusnih mladih igrača, imamo novog trenera, imamo reset i mislim da imaju sve što im je potrebno da se pokažu i da prave svoju reprezentativnu priču i svoje rezultate - zaključio je Soro.

Šta vi mislite, da li će se srpski vaterpolo vratiti na pobedničke staze?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading