SVETSKA SENZACIJA: Magnus Karlsen izgubio partiju šaha od Donarume!

Autor:

Sport

17.10.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan šok u šahovskom svetu.

SVETSKA SENZACIJA: Magnus Karlsen izgubio partiju šaha od Donarume!

Foto: Tanjug/AP

Magnus Karlsen, i dalje aktuelni šampion sveta u šahu, izgubio je partiju od Donarume Gukeša, indijskog šahovskog velemajstora.

Gukeš je sada postao najmlađi čovek u istoriji koji je pobedio Karlsena, a pretekao je svog sunarodnika Praganandu, koji je bio rekorder do sada po tom pitanju.

Velika je stvar savladati Magnusa, ali nisam baš najzadovoljniji kako sam odigrao tu partiju - izjavio je Gukeš posle partije.

Sa druge strane, ni Magnus Karlsen nije bio zadovoljan svojim izdanjem.

Mnogo sam razočaran, jer sam video lak put do pobede, a onda sam pomislio da sam video još lakši. Ipak, nisam video njegovu zamku za damu u sredini table - izjavio je aktuelni svetski šampion.

Republika

Foto: Twitter.com/Grand Chess Tour

Magnus Karlsen i Hans Niman

Karlsen inače ima jako turblentan period iza sebe. Prvo je, početkom jula, odlučio da neće braniti titulu svetskog prvaka protiv Iana Nepomniačija, da bi zatim optužio Hansa Nimana za varanje i izazvao jedan od najvećih šahovskih skandala u ovom veku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sladjan

20.10.2022 14:56

Čim nema nameštanja gubi ......ha ha haa