HRVATSKI INDEKS: Mora se navijati za Srbiju!

Autor:

Sport

18.01.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji nadaju se da će srpski rukometaši vratiti uslugu "kaubojima", jer su porazom protiv Švedske poslali "orlove" u drugi krug, i pomoći im da izbore polufinale Evropskog prvenstva tako što će iznenaditi Francusku i Norvešku u drugoj fazi takmičenja.

RepublikaFoto: youtube.com/Klub Milan Bandić
Ilustracija: Foto

Hrvatski portal "Indeks" bavio se kalkulacijama oko prolaska u polufinale i prema njihovoj računici prolaz im sigurno omogućavaju tri pobede, ali sa pet razlike nad Francuzima sa kojima imaju izrazito negativan bilans poslednjih godina.

Švedska i Francuska su prenele po četiri boda, dva više od domačina, koji je četiri razlike izgubio od Skandinavaca i zato mu je potreban trijumf nad svetskim šampionom u Zagrebu.

- Hrvatskoj istočne komšije mogu pomoči i pogurati je prema polufinalu. Šta preostaje Hrvatskoj? Osim nadanja da Šveđani dobiju sve tri utakmice druge faze i tako više ne budu u krugu sa Hrvatskom, mora se navijati za Srbiju, odnosno nadati se da otkinu barem bod Francuzima i Norvežanima - piše se u analizi "Indeksa".

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Komšije podsećaju da bi Srbija na taj način vratila uslugu Hrvatskoj jer da ekipa Lina Červara nije izgubila od Švedske u Splitu, Srbija ne bi izborila plasman u drugi krug Evropskog prvenstva.

- Kombinacijom pobede nad Islandom i porazom Hrvatske od Švedske, umesto kući, Srbija je iz Splita otišla u Zagreb. Červar i društvo će navijati za Srbiju danas protiv Norveške i u ponedeljak protiv Francuske.

Srbija u Zagreb nije prenela niti jedan bod i za polufinale potrebno je da, kao i Švedska, pobedi sve tri utakmice, a Hrvatska izgubi sve tri, odnosno Francuska dve utakmice. Teško ostvarivo, verovatno i nemoguće.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading