Sedmi ovogodišnji Mali sajam sporta održan je u opštini Raška! (FOTO)

Autor:

Sport

07.09.2022

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj opštini već godinama se organizuje dan sporta, ali sada po prvi put okupljeni su klubovi u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza opštine Raška, a uz veliku pomoć i podršku lokalne samouprave.

Sedmi ovogodišnji Mali sajam sporta održan je u opštini Raška! (FOTO)

Foto: SSS

U Gradskom parku okupio se veliki broj mališana. Predškolci su u više grupa imali lagani trening kroz igru u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a koji zajednički sprovode Savez za predškolski sport Srbije i Sportski savez Srbije. Posetioci su mogli da vide najatraktivnije prezentacije fudbala, odbojke, karatea, atletike, biciklizma, košarke, stonog tenisa, moto sporta, paraglajdinga, rukometa...

Štefanek je uručio lopte sekretaru teritorijalnog sportskog saveza Zoranu Nikoliću, koje će biti podeljene osnovnim školama.  Na samom otvaranju prisutne su pozdravili predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, uz koje su bili i član opštinskog veća zadužen za sport Nemanja Kovačević i predsesnik Saveza za školski sport opštine Raška Saša Bulatović:

- Prelepo je bilo videti veliki broj dece koja se već bave sportom, ali i mnogo mališana koji sa oduševljenjem obilaze sportske poligone. U razgovoru sa predsednikom opštine saznali smo da je budžet za sport uvećan za 50 odsto, što je veoma pohvalno. Za saradnju sa samim Sportskim savezom opštine Raška imamo samo reči hvale. Uključili su se u naše akcije: Seoske igre SSS, Budi zdrava vežbaj sa nama, a nakon Malog sajma sporta sprovešće i Sport je važan da bi bio zdrav i snažan. Kao primer dobre prakse često ističemo saradnju opštine Raška i grada Novog Pazara. Tako deca iz Raške odlaze na besplatnu školu plivanja u Novi Pazar, a deca iz Novog Pazara odlaze na besplatnu obuku skijanja na Kopaoniku. Dobra energija i posvećen rad daju rezultate koji su vidljivi. Pa svima, kako predsednikubopštine tako i saradnicima zaduženim za sport, želim da u narednom periodu nastave da se trude i deci, a i onim starijima obezbede što bolje uslove za sport i rekreaciju. Sport je zaista najbolji način da mališani izrastu u dobre i uspešne ljude, ne moraju svi biti vrhunski sportisti. Ali, ono što uvek kažem, nadam se da ću nekoga ko je bio učesnik Malog sajma sporta gledati na velikim takmičenjima i navijati za njih - zaključio je Štefanek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading