Završena četvrta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije!

Autor:

Sport

29.08.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je četvrta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije Republičkim finalom u Čačku.

Završena četvrta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije!

Foto: Sportski savez Srbije

Nakon dva takmičarska dana Orane, selo sa teritorije opštine Bojnik, osvojilo je prvo mesto, šampionski pehar i teren koji će upravo u ovom selu izgraditi Sportski savez Srbije.

Nakon 31 opštinskog takmičenja organizovana su i regionalna, a 10 najboljih sela iz cele Srbije otpočelo je takmičenje u subotu na terenima SC "Mladost".

Finalisti Seoskih igara koji su predstavljeni u svečanom defileu su: Srpski Miletić (Odžaci), Pertate (Lebane), Orane (Bojnik), Brodarevo (Prijepolje), Miločaj (Кraljevo), Grljan (Zaječar), Rudna Glava (Majdanpek), Кaonik (Кruševac), Vasilj (Кnjaževac) i Кljajićevo (Sombor). Nakon intoniranja Himne, gradonačelnik Čačka Milun Todorović poželeo je dobrodošlicu učesnicima završnice Seoskih igara SSS.

- Sportski savez Srbije je prepoznao Čačak kao grad sporta i nekog ko može da organizuje finale. To pokazuje da smo dosta toga uradili ne samo na infrastrukturi i terenima već i na ljudskim resursima, samo za tri dana 200 takmičara u 11 disciplina učestvuje na igrama. Imamo za cilj da organizujemo što više aktivnosti ne samo kulturnih već i sportskih - kazao je Todorović.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je organizatore i takmičare i svečano otvorio Seoske igre:

- Priveli smo kraju još jednu sezonu Seoskih igara. Ponosni smo na ovaj projekat koji smo otpočeli skromno sa pet opština učesnica, a ove godine smo imali 31 takmičenje na lokalnom nivou. Gradu Čačku želim da se zahvalim na gostoprimstvu, Domu učenika srednjih škola i Studentskom centru takođe, a naravno i Sportskom centru "Mladost" na ustupanju ovog fantastičnog sportskog kompleksa kao i zaposlenima koji su pripremili sve da takmičenje protekne u najboljem redu. Najboljim ekipama koje su stigle do samog finala želim puno sreće, lep provod i da takmičenje protekne u fer i sportskoj atmosferi - rekao je Štefanek i ovom prilikom uručio zahvalnicu gradonačelniku Todoroviću.

 

Tako je i bilo, dva dana kraj Zapadne Morave obeležilo je dobro druženje i velika borba na sportskim terenima u 11 disciplina. Predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku i generalnom sekretaru SSS Goranu Marinkoviću, koji su oba dana pratilidešavanja na sportskim terenima, priključio se i potpredsednik SSS Damir Mikec. U skoku u dalj najbolji je bio tandem iz Grljana.

Najspretniji u trci u džakovima bili su takmičari Srpskog Miletića. U finalu obaranja ruke Miločaj je bio jači od Orana, a u nadvlačenju štapa po trći put smo u finalu gledali iste takmičare, ovoga puta predstavnik Miločaja bio je bolji od takmičara Kljajićeva. U narodnom rvanju, ekipno je najbolja bila ekipa Pertate. Kamen s ramena je najdalje bacio takmičar iz Brodareva, u šahu je pobedu odneo Kaonik. U finalu fudbala Orane je bilo bolje od Kaonika, dok je u odbojci Brodarevo izborilo prvo mesto pobedivši Miločaj. Najjača ekipa u nadvlačenju konopca bila je ekipa Miločaja. Do samog kraja rezultat je bio neizvestan, a poslednja disciplina bila je poligon spretnosti.

Najbrže su ga istrčali takmičari Orana. Zbirom svih bodova po disciplinama dobili smo i pobednike - Orane, selo opšrine Bojnik koji su se ove godine priključili takmičenju.

Konačan plasman izgleda ovako:

1. Orane 

2. Miločaj 

3. Grljan 

4. Kaonik 

5. Brodarevo

6. Kljajićevo

7. Pertate

8. Rudna Glava

9. Srpski Miletić

10. Vasilj 

Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković uručili su medalje, pehare i sportske rančeve za prva tri mesta, dok su i ostali takmičari dobili utešne negrade. U selu Orane Sportski savez Srbije izgradiće teren. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading