SLOVENCI IPAK OSTAJU NA EP? Konačna odluka biće saopštena uoči meča sa Crnogorcima

Autor:

Sport

17.01.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška rukometna reprezentacija Slovenije će najverovatnije nastaviti takmičenje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Veselin Vujović posle meča sa Nemačkom

Čelnici Rukometnog saveza Slovenije (RZS) su ranije najavili mogućnost da se povuku sa EP zbog lošeg suđenja na mečevima protiv Makedonije i Nemačke. Predstavnici RZS su uložili žalbu EHF-u na suđenje litvanskih arbitara na meču sa Nemačkom (25:25). Međutim, žalba je odbijena, a Slovenci su najavili da bi mogli da napuste takmičenje i da neće igrati protiv Crne Gore. Utakmica je na programu u Zagrebu od 20.30 sati.

- Crna Gora? Ma, niko ne razmišlja o toj utakmici posle svega šta se dogodilo. Ako ćemo da igramo, ići ćemo na pobedu - rekao je selektor Slovenije Veselin Vujović.

Kako prenose slovenački i hrvatski mediji, čelnici RZS održaće danas sastanak u 15 sati, a posle toga održaće konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti odluku.

- Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo sa druge strane svesni svih posljedica koje bi mogle da dočekaju naše naredne generacije. Neko mora da počne da čisti ovu močvaru - rekao je generalni sekretar RZS Goran Cvijič.

Inače, RZS je objavio da je EHF odbio i drugu žalbu Slovenaca.

Međutim, mediji navode da će Slovenci najverovatnije nastaviti EP, jer bi kazna bila previsoka. Slovenija bi bila prva reprezentacija u istoriji koja bi napustila neko veliko rukometno takmičenje. Nije poznato kolika bi kazna bila u tom slučaju, ali se pretpostavlja da bi bila rigorozna. Slovenci bi bili novčano kažnjeni, a verovatno bi i bili izbačeni iz svih takmičenja u organizaciji EHF i IHF na duže vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading