Marko Nikolić: Porodica i pravoslavlje su moje najvažnije POBEDE! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2022

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da boks nije sport grubijana i nasilnika kakvim ga mnogi vide, još jednom je kao i bezbroj puta do sada dokazao Marko Nikolić (33), najbolji bokser Srbije u poluteškoj kategoriji koji je večeras ispred beogradskog Geozavoda odneo jednoglasnu pobedu u rejting meču protiv Micheale Orbina iz Svedske, a publiku je oduševio na samom početku kada je u ring izašao sa sinovima Vukom i Lukom koji su nosili ikone Svetog Luke i Svetog Vasilija, poklon monaha sa Ostroga.

Marko Nikolić: Porodica i pravoslavlje su moje najvažnije POBEDE! (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

Marko, koji je osim po bokserskih pobedama, poznat i kao veliki humanitarac, ali i srpski patriota , do ringa je sa decom išao uz pesmu "Vjera naša, vjera stara ".

- To sam uradio zato što sam želeo da pokažemo koliko poštujem srpsku pravoslavnu crkvu i koliko je važno da decu od malena vaspitavamo u duhu hrišćanstva i vere. Pre mesec dana imao sam tu čast da sa mlađim sinom Lukom boravim i prespavam na Ostrogu gde nas je dočekao i ugostio otac Zosim. On je mojim sinovima poklonio ikone Svetog Luke i Svetog Vasilija, koji su moji sinovi nosili kada smo išli do ringa... Za mene je to bio izuzetno važan, emotivan, ali i pre svega trenutak za ponos jer smatram da su pravoslavlje i porodica stub svega i ono najvrednije u životu svakog čoveka. Sinove sam od malih nogu učio da poštuju pravoslavlje i srpsku crkvu, a na taj način sam ih učio da budu dobri hrišćani, da se redovno pričešćuju i idu na liturgije. Smatram da u ovim teškim i turbulentinim vremenima za ceo svet, izuzetno je važno da ostanemo predani hrišćanstvu, porodici i tradiconalnim sprskim vrednostima i da u tom duhu vaspitavamo decu. Hvala publici koja se okupila večeras ovde i svima koji su došli da me podrže - kazao je Nikolić nakon meča i dodao da se naredni očekuje 8. novembra u organizaciji Srpske profesionalne boks federacije na čelu sa Lukom Popovićem, koji je i Markov menadžer.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading