NEIZVESNA BORBA ZA ŠAMPIONA SVETA: Usik posle 12 rundi ponovo SRUŠIO Džošuu!

Autor:

Sport

21.08.2022

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac ponovo poražen.

NEIZVESNA BORBA ZA ŠAMPIONA SVETA: Usik posle 12 rundi ponovo SRUŠIO Džošuu!

Foto: Tanjug/AP

Entoni Džošua i Aleksandar Usik

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik još jednom je odbranio titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO savladavši Britanca Entonija Džošuu u Džedi.

Revanš je trajao svih 12 rundi, a potom je odlukom sudija pripao Usiku. Dvojica su brojala 115:13, odnosno 116:12 za Ukrajinca, dok je treći arbitar brojao 115:113 za Džošuu.

Ovaj meč bio je daleko neizvesniji nego njihov prvi dvoboj. Džošua je bio nešto aktivniji, a malo toga je pravilo razliku između boksera.

Sve se preokrenulo u devetoj rundi u kojoj je Džošua zadao nekoliko dobrih udaraca rivalu. Ipak, Usik je bio bolji u naredne tri runde i tako uspeo da stigne do pobede.

Gledali smo neizvesniji meč nego što je to bio slučaj prvi put. Džošua je bio aktivniji, ali to ne znači i da je sama borba bila takva. Malo je toga pravila razliku između dvojice boksera sve do devete runde kada je britanski bokser zadao nekoliko dobrih udaraca u telo protivniku.

Usiku je ovo bila 20 pobeda u karijeri, od ega je 13 ostvario nokautom. Džošua ima četiri više, ali mu je ovo treći poraz u poslednjih pet mečeva.

Džošua je u ovom meču propustio priliku da se pridruži Muhamedu Aliju, Majklu Mureru, Vitaliju Kličku, Lenoksu Luisu i Ivanderu Holifildu koji su triput postajali svetski šampioni teške kategorije

Podsetimo, nakon prvog susreta dvojice boraca Usik je postao prvi neprikosnoveni prvak sveta u kruzer kategoriji, a potom i svetski šampion u teškoj kategoriji još od Ivandera Holifilda početkom devedesetih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading