VUJOVIĆ: Napravili su rukomet smešnim, jer ga vode debili

Autor:

Sport

15.01.2018

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veselin Vujović nije mogao ni želeo skrivati razočaranje i ljutnju nakon šokantnog remija sa Nemačkom 25:25 u 2. kolu "grupe C" Evropskog prvenstva.

Veselin Vujović

Njegova ekipa dala je u zadnjoj sekundi gol za 25:24 nakon čega su arbitri pregledli snimak i nakon više od pet minuta isključili slovenskog igrača te dosudili sedmerac iz kojeg su Nemci došli do boda.

Blagotinšek je dobio crveni karton jer je nakon gola Janca za, činilo se, pobedu stao pred nemačke igrače na centru i nije im dao da izvedu loptu.

- Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u poslednjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac - ironično je komentirao Vujović.

- Prvi put u istoriji primenilo se to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudije su dovele utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genšeimeru, koji niko nije video, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dva minuta smo igrali sa četiri igrača.

- Primili smo te golove i Nemci su došli u egal, u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negde će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričaće se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo dobiti Crnu Goru i ući u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uslovima -  grmeo je Vujović.

Nakon što je Nemcima dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, Vujović je sam stao na gol kao da će on braniti.

- Hteo sam napraviti sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smešnim jer ga vode debili! No moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku - dodao je Vujović koji je nakon utakmice zamolio arbitre za objašnjenje:

 

 

- Pitao sam ih zašto nisu nemačkog igrača isključili napad pre kad smo mi izvodili brzi centar. Oni meni: "Pa dali ste gol."

- Ja ih pitam zašto niste zaustavili vreme i isključili ih, a oni meni da "nećemo sad o tome" - otkrio je Vujović.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

- Mi smo napredna zemlja pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije -zaključio je u svom stilu Veselin Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading