TATA I MAMA SU MI NAJVEĆA PODRŠKA: Zlatna Angelina Topić otkrila kako je POKORILA Evropu i ostvarila SAN u Jerusalimu!

Autor:

Sport

28.07.2022

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iver ne pada daleko od klade.

TATA I MAMA SU MI NAJVEĆA PODRŠKA: Zlatna Angelina Topić otkrila kako je POKORILA Evropu i ostvarila SAN u Jerusalimu!

Foto: Promo

Zlatna Angelina Topić

Mlada atletičarka Angelina Topić potvrdila je da srpska "kraljica sportova" ne mora da brine za budućnost. Ona je nedavno na Evropskom prvenstvu uzrasta do 18 godina u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju u skoku uvis, preskočivši "magičnu" lestvicu od 192 centimetra, čime je obradovala celu naciju.

Angelina je ćerka našeg proslavljenog atletičara Dragutina Topića (51) koji joj dosta pomaže, kao i majka Biljana koja je tokom karijere bila najuspešnija u troskoku.

- Tatina, ali i mamina podrška kao bivših vrhunskih sportista mi mnogo znači jer su oni u svojoj bogatoj karijeri iskustveno prolazili kroz sve ovo kroz šta sama prolazim i njihovi saveti su mi dragoceni. Takođe, podrška kompanije  „VODAVODA“ čiji sam stipendista mi izuzetno znači jer prosto osećam da smo deo jednog tima, gotovo porodice. Nikada neću zaboraviti doček na aerodromu nakon osvajanja zlata u Jerusalimu koji su ulepšali transparentom i prelepom porukom „Raširi krila“ - objasnila je 17-godišnja atletičarka u razgovoru za portal Republika.

Republika

Foto: Starsport

Dragutin Topić

Srpkinja je, osvajanjem najsjajnijeg odličja na kontinentalnom šampionatu, prošla veliku "školu".

- Zlatna medalja mi je skinula ogroman teret sa „leđa“ jer nije bilo nimalo lako osvojiti je onda kada svi to očekuju od vas. Prvi put sam se našla u ulozi favorita, odgovorila sam na izazov na najbolji mogući način, ostvarila zacrtani cilj i sada se mnogo lakše diše. 

Iako se oprobala u drugim sportovima i disciplinama, Angelina nije krila da se u atletiku zaljubila "na prvi pogled".

- U predškolskom sam išla na časove plesa i glume, probala sam ritmičku gimnastiku, ali posle prvog treninga atletike zaljubila sam se u ovaj sport i nisam pogrešila u izboru. 

Zlatna atletičarka je otkrila dinamiku treninga, u skladu sa školskim obavezama, koje nikako ne zapostavlja.

- Pošto idem redovno u školu treniram pet, eventualno šest puta nedeljno, po sat i po. Samo kada sam na pripremama treniram malo intenzivnije, do devet treninga nedeljno.

Topićeva nastup u Jerusalimu opisuje kao "ostvarenje sna", a nije mogla da izdvoji nekog posebnog idola, naravno osim tate Dragutina.

- Maštala sam da učestvujem na najvećim svetskim takmičenjima i eto, snovi mi se ostvaruju. Divim se svim uspešnim sportistima jer znam koliko napora i odricanja je potrebno da bi se ostvarili u sportu. 

Republika

Foto: Promo

Već ostvaruje svoje snove - Angelina Topić

Angelina nam je detaljnije opisala tok finala, rekavši tom prilikom da je presudila želja i način na koji se izborila sa pritiskom.

- Kao što sam već rekla, imala sam ogromnu želju da stanem na pobedničko postolje, znala sam da to neće biti nimalo lako, ali sam se u kritičnim trenucima setila trenerovih - tatinih saveta: „Visina od 190cm je presudna, ko nju preskoči u prvom pokušaju - pobediće“. I tako je i bilo, nakon tog skoka osetila sam ogromno olakšanje i pronašla novu snagu za naredne izazove - zaključila je Angelina Topić.

Podsetimo da je Dragutin Topić osvajao brojna odličja uključujući i srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Parizu 1997. godine, ali je ljubiteljima atletike na ovim prostorima sigurno najdraže zlato osvojeno na splitskom "Poljudu" sedam godina ranije. Nama ostaje samo da se nadamo da će Angelina sjajne rezultate "preneti" i na seniorski staž i nastaviti da nas oduševljava podvizima na velikim takmičenjima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading